Andebryst med cremet urtesauce

Andebryst med cremet urtesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 3 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - Andebryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Andebryst med cremet urtesauce, billede 4 Andebryst med cremet urtesauce, billede 1 Andebryst med cremet urtesauce, billede 2 Andebryst med cremet urtesauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Andebryst a ca. 300 g 1 andebryst beregner vi til 300 g.
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Sauce:
1 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
0.5 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
100 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
2 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Brun andebrystet på skindsiden. Steg brystet 8-10 minutter på hver side. Tag andebrystet op, dæk det til og lad det trække i 10-15 minutter.

Saucen:
Grøntsagerne rengøres, finthakkes og sauteres på panden i et par minutter. Kom hvidvinen og tomatpuréen på og lad det koge langsomt ind til godt det halve, hvorefter fløden piskes i. Lad saucen koge til den er jævnet og smag til med salt og peber.

Ved serveringen skæres andebrystet i tynge skiver på skrå. Server f.eks. pillede aspargeskartofler eller råstegte kartofler til.





karakterer:
Opskriften er vist 116790 gange,
og udskrevet 4747 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (37 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5916 (1408 kcal)
KJ pr. Pers. 1972 (469 kcal)
Vægt ialt 1204 gram
Vægt pr. Pers. 401 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 491 KJ (117 kcal)
Protein 10.6 gram
Fedt 6.3 gram
Kulhydrat 2.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-11-29 13:54:03
Smagr fantastisk og det at komme creme fine i og blende saucen er en god ide. Enkel og vurtig ret der delvis kan forberedes i god tid.

  -   2013-04-10 09:30:30
Jeg synes det lyder rigtig lækkert, men min kæreste kan ikke lide champignoner, hvilket egentligt er et problem for en del opskrifter, er der nogen der har gode forslag til hvad man kan erstatte det med?

  -   2012-02-07 23:23:34
Synes blot, at jeg vil gøre opmærksom på, at der er enormt mange kulhydrater i kartofler i form af stivelse.

  -   2011-12-30 21:48:42
men hvorfor hedder det en urtesovs? :)

  -   2011-12-19 18:53:51
Prøv at bytte hvidvin ud med rødvin det er extra godt

  -   2011-08-01 22:32:34
god opskrift. lækker sovs der passede godt til and. vil sikkert lave det igen:)

  -   2007-01-20 21:04:53
Helt suverent. Brugte tilbehør som til i Andebryst a la orange..appelsin-æble og rosiner

  -   2005-01-01 01:01:01
Saucen er fantastisk :) Erstattede fløden med creme fine og brugte stavblenderen, så der ikke var nogle små stykker i saucen. Det gjorde den lidt mere tyk og cremet - men simpelthen en fryd for ganen. En succes hos gæsterne

  -   2005-01-01 01:01:01
Meget enkelt...og meget laekkert

  -   2005-01-01 01:01:01
Vi lavede retten, og vi er vilde med det... Er rigtig god til en hygge aften, man skal bare gøre idt ud af an. men

  -   2005-01-01 01:01:01
det smager lidt af fugl