Andebryst a la creme
Hovedingrediens : And - Berberiand Højtid: Mortens aften Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bacon skæres i 1 cm. stykker. Cherrytomaterne skæres i kvarte. Karljohansvampene plukkes i små stykker.
Andebrysterne ridses i skindet. Andebrysterne steges på pande og holdes lune i ovnen. Baconstykkerne steges sprøde på panden i andefedtet. Karljohansvampene tilsættes og steger lidt med, derefter tilsættes tomaterne, fløden og bladene af timian stilkene. Det koges ned til en passende konsistens, smages til med salt og peper. Andebrysterne skæres i tynde skiver, anrettes på en tallerken med saucen og råstegte kartofler. |
|
Opskriften er vist 155100 gange,
og udskrevet 7946 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (107 stemmer) |
|
Kommentarer Angelica - 2020-11-10 16:22:18 Serverede den første gang for 10 år siden til mine forældre til Mortens aften. Siden da har den været en fast ret mortens aften både hos os, men også hos mine forældre. Lækker opskrift som vi pris elsker herhjemme. vcbj - 2018-12-28 17:01:37 der mangler stegetid og ovnvarme t andebrystet lotte - 2015-11-05 16:12:34 Det ville være dejligt at vide hvor længe "brysterne" skal have i ovn. Inge - 2014-11-09 22:23:32 Virkelig en lækker sauce. Jeg kunne ikke få Karl J svampe, så brugte marksvampe - rigtig godt. Den ret er en klar favoritret ;-) Jeg serverede i øvrigt appelsinsalat til (m kinakål og spidskål,filletterede appelsinbåde og creme fraiche) - passer rigtig godt dertil. Monna - 2013-04-25 12:16:05 hallo Mama....de er meget store de søm du har spist, denne opskrift er den bedste af de bedste, jeg har lavet den mange gange til mine gæster og de er henrykte for den.... Ditte Jørgensen - 2013-03-18 11:01:45 Dette er absolut en klassiker hjemme hos os. Jeg laver den ind i mellem også med svampemix eller champignoner. Tom Lorenzen - 2011-01-14 09:41:21 HAR DU SPIST SØM MAMA04? anonym - 2010-11-10 19:44:06 helt genial ret. puttede tyttebærgele i sovsen og lavede hasselbagte kartofler bagt med hvidløgssmør. den får 10 af mig. Mama4 - 2009-12-06 16:52:50 Øv! Retten passer slet ikke sammen! Jeg vil foreslå at man bruger skinke istedet for and og man servere det med ris. Mathias - 2009-11-10 22:13:04 Stor succes - og så min første gang med and! Brugte dog hverken bacon eller svampe, men bare løg, tomat (og puré) og så nogle små stykker kød fra anden jeg havde skåret fra. Men det blev virkelig lækkert :) winnie - 2009-10-04 12:11:45 Super god- brugte salvie i stedet for timian, det virkede fint... helt klart noget jeg vil lave igen. anonym - 2009-08-03 13:14:48 Jeg har lavet denne ret til min "Kok amok" eksamen (hjemenkunstskab) og jeg fik 13 for det:D, vi lavet nogen kartofler til vi fandt på Claus mayers hjemme side, Nye kartofler med dild, smør og salt. det kan anbefales.. Rune - 2009-06-04 15:38:23 Det lyder godt - og jeg synes det faldt rigtigt heldigt ud - men jeg mener godt der kunne "kæles" lidt mere for tilberedelsen af kartofler (i beskrivelsen) anonym - 2009-02-19 16:15:55 Det var en rigtig god opskrift, også lidt anderledes med den sovs. Den vil jeg straks give videre på arbejdet. Virkelig anbefalelsesværdig. Anders - 2007-11-05 20:55:28 Jeg brugte bacon tern til bacon, nemt at have med at gøre, ca 250 gram. Efter jeg havde stegt andebrysterne på panden, gned jeg dem med salt og peber og smed dem i ovnen, ved 170 c. i ca 20 min, i en brade pande med vand ca 0.5 cm op omkring kødet, staniol over kødet. Simpelthen en rigtig lækker omgang, det smeltede på tungen! Angelica - 2005-01-01 01:01:01 Det var bare vildt godt lavede det Mortens aften og alle var meget tilfredse med sovsen og anden. Jeg lavede det så af en kg stor andebryst, rissede skindet og gnubbede den med salt og peber og gav den 75 minutter i ovnen varmluft 175 c. Jeanette - 2005-01-01 01:01:01 Det var rigtig godt, ikke så tør som man måske forventede , jeg kunne ikke få karljohansvampe, jeg brugte alm. champignon i stedet for. En opskrift er anbefalelsesværdig. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne