And à la Apicius

And à la Apicius, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : And - And hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 velnærede ænder omkring 3 kg
 smør til stegning
 salt
 peber
 
 sauce:
1 l.vand
10 stødte hvide peberkorn
1 tsk.hakket løvstikke
1 tsk.sellerifrø
10 stødte korianderfrø
1 spsk.frisk mynte
5 dadler uden sten
1 spsk.honning
 lidt vinaigre
 salt
1 dl.sukkerfri druesaft
1 spsk.fransk ennep
 
Opskrift:
Tag ænderne ud og gnid dem med salt og peber ind- og udvendigt. Brun dem i smør på en stor pande. Sæt ovnen på 200 grader. Steg ænderne en halv times tid - de sidste 5 minutter med åben ovnlåge. Tag ænderne ud, og lad dem køle af. Skær brystkød og lår af ænderne. Læg dem tildækket i køleskabet.

Hug andeskrogene i stykker, og læg dem i en stor gryde. Der hældes vand på til det dækker helt. Kog op, og skum fedtet af. Tilsæt peber, løvstikke, sellerifrø, korianderfrø, mynte, dadler og honning. Kog for svag blus i 2 timer.

Si saucen og smag den til med vinaigre, salt, druesaft og sennep.

Kog 12-14 dadler, tag stenene ud, og passer frugten gennem en sigte. Smag til med fintstødt kommen. Form 4 boller af puréen. Varm andelår og brystkød forsigtigt i ovnen under smørsmurt pergamentpapir.





karakterer:
Opskriften er vist 20192 gange,
og udskrevet 265 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu