Vinmarineret vildtsteg
Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Krondyrkøllesteg Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Afpuds stegen og læg den i et smalt fad.
Dybfrossen kød behøver ikke at tø.
Skræl løg og gulerod, skær dem i skiver og bland dem med resten af ingredienserne til marinaden.
Hæld marinaden over stegen. Den skal dække kødet, spæd ellers med lidt rødvin. Stil den i køleskabet 3-4 dage og vend stegen et par gange undervejs. Tag stegen op og tør den af. Varm fedtstof i en stegegryde, kom den i og brun den godt. Salt let og spæd med 2-3 dl. af marinaden. Lad kødet småstege under låg i 1½-2 timer og spæd undervejs med mere marinade. Tag stegen op og lad den hvile under folie. Rør melet ud i lidt vand og jævn skyen til sovsen. Tilsæt fløde og smag til med salt, peber og ribsgele. Skær kødet i tynde, fine skiver og server med små kartofler vendt i smør eller kartoffelkroketter, ribs- og rønnebærgele, agurksalat samt haricots verts og sovsen til. Tips: Andre dele af vildt, f.eks. yderlår, bov eller højreb kan marineres og steges som grydesteg, men bør da ligge i marinade i 1-2 uger. |
|
Opskriften er vist 47711 gange,
og udskrevet 1209 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne