Oksebov braiseret i øl med bagte hvidløg og kartofler
Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov Oprindelsesland : Danmark Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brun okseboven på en pande i olie.
Kasser fedtstoffet og krydr med salt og peber.
Læg så okseboven i et ildfast fad.
Tilsæt øl og vand.
Luk fadet, med f.eks. sølvfolie, og sæt det i ovnen i 2½-3 timer ved 175 grader C alm. ovn.
Skræl løg og gulerødder og hak dem groft. Efter 1 time kommes de hakkede grøntsager i det ildfaste fad i ovnen, og samtidigt vendes kødet. Sæt også vaskede bagekartofler i ovnen, og bag dem møre i ca 1½ time, afhængigt af størrelse. De hele hvidløg bages også i ovnen, de skal have 45 minutter. Hvidløgene serveres hele, men først skæres toppen af, så man kan få hvidløgskødet ud med en lille ske eller ved at presse det ud på tallerkenen. Man kan også vælge at bruge hvidløgskødet til at fylde i de bagte kartofler. Når okseboven er mør efter ca. 2½-3 timer, tages den op af det ildfaste fad. Lad den hvile i 20 minutter, før der skæres skiver af den. Skær bovstegen ud ved først at skære kødet fra benet. Skær derpå skiver på tværs af kødtrådene ved enten at rejse stykket på højkant eller ved at skærer lidt på skrå. Server marvbenet med. Evt. sammen med en lille ske så alle kan få lidt. Gem væden (øl og stegesky), gulerod og løg fra fadet til saucen. Saucen til retten laves ved at blende væden og de hakkede gulerødder og løg sammen. Smag saucen til med salt og peber. Bring en gryde med 1 liter vand i kog. Tilsæt lidt salt og kog broccolibuketter under låg i ca. 5 minutter. Tag dem op med en hulske og server dem som tilbehør til retten. |
|
Opskriften er vist 176803 gange,
og udskrevet 4256 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (27 stemmer) |
|
Kommentarer charlotte - 2012-12-31 15:14:13 super lækker og meget næm for en nybegynder i stege ... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne