Okse-ragout med citron-sauce rosenkål og pasta

Okse-ragout med citron-sauce rosenkål og pasta, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
750 g.skært oksekød
 
2 spsk.hvedemel
 salt
 peber
1 spsk.smør
3 dl.Æblejuice
2 løg
½ Knoldselleri
1 citron
1 dl.piskefløde
 
300 g.fusilli eller anden pasta (bruges frisk pasta skal man bruge 500 g.)
1 kg.rosenkål
 
Opskrift:
Skær kødet i stykker på 5x5x3 cm. Bland melet med salt og peber og vend kødstykkerne heri og svits dem derefter i smør i en gryde. Kom de svitsede kødstykker i et ildfast fad og tilsæt æblejuice, hakket løg og tern af knoldselleri. Luk fadet, f.eks. med sølvfolie, og sæt det i ovnen ved 150 grader i ca. 3 timer til kødet er mørt.

Skyl citronen og riv skallen fint. Pres derefter saften ud. Tilsæt reven citronskal, citronsaft og piskefløde til saucen med kødet lige før servering og smag den til med salt og peber.

Kog fusilli (eller anden pasta) som angivet på emballagen.

Sæt en gryde med letsaltet vand over. Skyl rosenkålene og gør dem i stand (evt. grimme yderblade pilles af). Kog dem 5-10 minutter afhængigt af, hvor møre de ønskes. Hæld vandet fra.

Server okseragouten med citronsauce i det ildfaste fad og giv pasta og rosenkål til.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.





karakterer:
Opskriften er vist 10381 gange,
og udskrevet 194 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Udmærket