Rødbedebøffer

Rødbedebøffer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Rødbede

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Rødbedebøffer, billede 4 Rødbedebøffer, billede 1 Rødbedebøffer, billede 2 Rødbedebøffer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Rødbede, rå 1 rødbede vejer ca. 110 gram.
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Pynt:
600 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
   
  Sauce:
1 tsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Kogevand fra kartoflerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Paprika
Kulør
   
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   
Opskrift:
Rødbederne skrælles og skæres i skiver, vendes i melet og drysses med salt og peber. Brunes i margarine 5-6 min. på hver side.
Tag de færdigstegte rødbeder af panden.

Skær løgene i skiver og brun dem i den overskydende margarine på panden.

Tilbehør:
De varme rødbedebøffer serveres med det samme til de kogte kartofler og saucen.

Sauce:
Der drysses lidt mel på panden som så koges af med kartoffelvandet, smages til med paprika og kan farves med kulør.

Pynt:
Ved serveringen pyntes rødbedebøfferne med de blødstegte løg.

Server med kogte kartofler og sauce serves til.





karakterer:
Opskriften er vist 102882 gange,
og udskrevet 1590 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (24 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9669 (2302 kcal)
KJ pr. Pers. 2417 (575 kcal)
Vægt ialt 3003 gram
Vægt pr. Pers. 750 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 321 KJ (76 kcal)
Protein 1.5 gram
Fedt 2.9 gram
Kulhydrat 12.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-09-14 08:32:05
Kan du skaffe de store runde rødbeder bliver bøfferne flottest, men de aflange som vi har brugt på billedet kan sagtens bruges.

  -   2005-01-01 01:01:01
Paneringen kan krydres med fx. timan og/el. rosmarin. Margarinen bør være vegansk (Nutanas) - en mindre mængde kan bruges hvis man er en teflonpande. Kogt rosenkål og kogte grønne bønner er dejlig til denne ret. Kan evt. pyntes med citronspringer og evt. capers og/el. pebberrod som begge dele også kan være udganspunkt for en lys sauce der serveres til bøfferne sammen med kartofler og kogte grøntsager.