Oksegrydesteg

Oksegrydesteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetykkam

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Oksegrydesteg, billede 4 Oksegrydesteg, billede 1 Oksegrydesteg, billede 2 Oksegrydesteg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 kg.oksetykkam
 lidt smør eller margarine til stegning
2 pilsnere
1 laurbærblad
2 fedhvidløg
2 snittede løg
 evt. nogle skiver frisk ingefær
2 kvistepersille
 
Opskrift:
Bed gerne slagteren om at snøre stegen, eller gør det selv. Det er ganske nemt: Lav en løkke på et stykke hvidt bomuldsgarn og vind det omkring kødet. Slut med endnu en løkke. Snøringen gør, at stegen nemmere kan skæres i pæne skiver.

Stegen brunes på alle sider. Væske og krydderier tilsættes, og stegen snurrer 3½-4 timer, gryden må ikke koge tør, tilsøt evt. mere væske undervejs.

Når kødet er mørt, tages det op. Skyen sies og skummes. Den jævnes, koges godt igennem og smages til.





karakterer:
Opskriften er vist 78768 gange,
og udskrevet 1374 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (24 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-09-07 16:43:00
et par gullerødder, 1 oksekødsterning, og så brug 1 porter i stedet for pilsner det giver mere smag. en fantastisk ret som smager af mere.

  -   2012-11-15 09:27:43
Det var en rigtig lækker steg vi fik. Jeg lavede katoffelbåde som er vendt i olie med oregano til og bagt i ovnen. Sovsen var helt fantastisk. Vi skal have det igen her på lørdag hvor vi får gæster.

  -   2012-10-05 09:47:07
På billedet har vi serveret med kartoffelmos og ristede champignons, ærter og cherrytomater.