|
1 |
ds. |
Tun i vand. konserves 150g.1 ds. Tun i vand. konserves 150g. 1 dåse tun i vand vejer ca. 150 g. drænet vægt.
|
2 |
|
Æg M/L, hele2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
|
1 |
ds, |
Flåede tomater, konserves 400g.1 ds, Flåede tomater, konserves 400g. 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
|
2 |
dl. |
Cremefraiche 38%2 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
1 |
tsk. |
Salt1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
0.5 |
tsk. |
Peber, hvid0.5 tsk. Peber, hvid
|
1 |
tsk. |
Dijonsennep1 tsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
|
5 |
|
Husblas, blade5 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
|
|
|
|
|
|
Dressing:
|
1 |
dl. |
Cremefraiche 38%1 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
Dild, frisk Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
|
|
|
Citronsaft, friskpresset Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
|
|
|
Pynt:
|
0.5 |
|
Citron0.5 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
|
1 |
|
Tomater, friske1 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
|
50 |
gram |
Rejer uden skal, kogte50 gram Rejer uden skal, kogte
|
50 |
gram |
Grønne asparges50 gram Grønne asparges 1 bdt. grønne asparges vejer gerne 250 gram og indeholder 12 stk. asparges.
Der skæres ca. 1/3 af.
|
|
|
Dild, frisk Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
|
|
|
|
| |
Tomaterne drænes til ca. det halve.
Tunen drænes og røres godt i en skål. Æggene koges ca. 8 minutter, hakkes groft og kommes i tunen sammen med de flåede tomater, som er hakket godt. Det hele røres godt sammen med creme fraiche - smages til med salt, peber og sennep.
Husblasen lægges blød ca. 5 minutter i koldt vand. Husblasen tages op af vandet smeltes i en gryde og hældes derefter i massen og røres forsigtigt. Det hele hældes op i en form eller portionsglas, stilles i køleskabet til det er stift.
Rettes til og pyntes med rejer og asparges, citron, tomat og dild.
Serveres med flutes.
|