Boeuf Bourguignon 03
Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær oksekødet i 3-4 cm. brede terninger og bacon i små terninger.
Lad smørret smelte i en stor stegegryde. Tilsæt bacon terninger og rør godt i det. Når bacon er godt ristede tilsættes kødet svits det godt. Tilsæt løg og gulerødder. Tilsæt derefter den varme bouillon. Hæld rødvinen over det. Tilsæt salt og peber samt bouquet garni. Lad retten koge med låg på over svag varme i 2-3 timer. Efter det, tilsæt champignon skåret i skiver og lad retten koge yderligere i 1/2 time, stadig ved svag varme. Fjern bouquet garnien og drys mel over, lad det blive helt opsugt i saucen før der røres i gryden som koger endnu et par minutter. Hældes på et fad. Saucen skal være en smule tyk, men ikke alt for fast. Er den det, kan man tilsætte en smule vand. Serveres med kartoffelmos eller ris. Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. Retten bliver endnu bedre hvis man lader okseterningerne marinere i 12 timer i noget rødvin tilsat løg, gulerødder, bouquet garni og peberkorn. I dette tilfælde bruger man den kasserede marinade i stedet for rødvinen. |
|
Opskriften er vist 74049 gange,
og udskrevet 2630 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (35 stemmer) |
|
Kommentarer Henrik - 2014-11-15 20:39:19 Brugte 5 øko gulerødder som jeg skar i 3 cm store stykker. Smagte super lækkert! Ole - 2012-03-22 08:53:27 Hvor er gulerødderne nævnt i ingredienslisten ? Jonas - 2011-05-27 11:37:02 en vinder ret tina - 2010-06-12 13:49:31 hvor meget vine er det tilbage efter kogning? anonym - 2010-01-17 22:20:49 Undskyld, hvor under ingredienser står der gulerødder? Anne-Grethe - 2009-09-28 22:06:24 en af de bedste "simre"retter jeg kender |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne