Fransk Landragout
Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Begge gryder bør tilberedes samtidigt.
Gryde 1: Kødet renses og skæres ud i mindre stykker. Smørret brunes i en meget stor gryde og kødet tilsættes sammen med de knuste fed hvidløg. Når kødet er brunet tilsættes den koncentrerede tomatpuré. Kødet vendes i puréen et par minutter og vandet hældes i sammen med Boquet Garnien. Herefter tilsættes hele indholdet fra Gryde 2 og retten simrer i ca. 20-25 minutter, til kartoflerne er kogte og kødet er mørt. Ønsker man kraftigere hvidløgssmag tilsættes 2-3 fed hvidløg 5 minutter inden retten er færdig. Tilsæt salt og pepper. Gryde 2: Smørret brunes i en stor pande sammen med sukkeret og de rå kartofler (er de store skæres de i halve eller kvarte), skivede Gulerødder, skivede løg samt Majroerne tilsættes og ristes på panden i 5-10 minutter. Majroerne kan undlades, de kan være svære at få fat på. De kan erstattes med flere kartofler. Derefter kommes hele indholdet af denne gryde over i Gryde 1. Man kan tage en del af væsken fra den samlede gryde og bage op med en jævning, hvis man ønsker en tykkere sauce til retten. Serveres med flute Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. |
|
Opskriften er vist 39240 gange,
og udskrevet 674 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2011-11-11 16:51:01 Skært oksekød bliver ikke mørt på 20-25 minutter, vi gav gryde 1 nærmere 2 timer inden den blev blandet med gryde 2 |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne