Oksebov med pikantkrydret gulerodsauce
Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brun boven i smør i en gryde. Krydr med salt og peber. Kom 4 dl vand ved og lad kødet stege ca. 1½ time til det er mørt.
Lad kødet hvile i suppen ca. 20 min. Kog evt. suppen lidt ind. Skræl og riv gulerødderne groft. Hak løgene. Svits baconterningerne i en gryde, tilsæt smør og kom gulerødder og løg i. Lad blandingen svitse ca. 10 min. Tilsæt 3-4 dl sky fra boven sammen med flåede tomater, hvidløg, citronsaft, sukker og fløde. Smag til med salt, peber og tabasco. Lad saucen koge lidt ind. Anret det skivede kød ovenpå den fyldige gulerodssauce. Retten serveres med masser af hvidt brød f.eks. de firkantede boller, som bruges til at dyppe i saucen. Kartofler eller ris kan også serveres til. |
|
Opskriften er vist 40227 gange,
og udskrevet 1314 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (31 stemmer) |
|
Kommentarer Yogi - 2015-01-17 19:12:58 Det var super lækker mad. Brugte halv rødvin til væsken ved kødet. Sovsen fik en peberfrugt kastet med, og ingen af delene gjorde retten ringere. PF - 2013-07-28 19:13:12 Super god opskrift. Dog skal der bruges rigtig fløde, og formentlig ca 0,5 l. Derudover passer ris rigtig godt til opskriften. P - 2011-11-18 16:20:16 Sovsen smager helt fabelagtigt - også til andre okse udskæringer!! vapinden - 2010-02-15 14:27:43 Sovsen smager bare fantastisk!!!!! Consen - 2009-01-19 08:56:21 Saucen smager helt fantastisk, topkarakter. Ris er perfekt til retten. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne