Oksekød i rødvinssauce
Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød Indsendt : Red : |
|
|
Fjern grove sener og hinder og skær kødet i 12 store stykker. Tør kødet. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun 3-4 stykker ad gangen. Brun dem på alle sider (ca. 3 min. i alt).
Læg de brunede stykker kød i ovnens bradepande sammen med grønsager og krydderier. Hæld rødvinen over og dæk bradepanden med alufolie. Steg retten midt i ovnen. Smag til. Gule ris: Smelt imens smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits ris og safrantråde i ca. 2 min. Tilsæt vand og salt. Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Fetadrys: Mos osten og bland den med hvidløg, citronskal og persille. Ved serveringen: Løft kød og grønsager over i store, varme skåle og hæld rødvinsskyen over. Pynt med lidt fetadrys og server gule ris og resten af fetadrysset til. Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. |
|
Opskriften er vist 21000 gange,
og udskrevet 379 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (5 stemmer) |
|
Kommentarer CK - 2008-08-25 10:01:39 ifølge Karolines Køkken nr.8 skal retten sættes i en kold ovn. Indstil den på 175 grader og steg i ca. 4 timer. Har selv lavet den og har man noget meget mørt kød kan stegetiden nedsættes betydeligt til mellem 3 og 3,5 time. anonym - 2005-01-01 01:01:01 der står ikke hvor lang tid det skal havde |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne