Oksebov med vintergrøntsager og rødvinssauce

Oksebov med vintergrøntsager og rødvinssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     
Oksebov med vintergrøntsager og rødvinssauce, billede 4 Oksebov med vintergrøntsager og rødvinssauce, billede 1 Oksebov med vintergrøntsager og rødvinssauce, billede 2 Oksebov med vintergrøntsager og rødvinssauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.oksebov
 salt
 peber
 smør til stegning
 
400 g.squash
400 g.aubergine
400 g.skalotteløg
400 g.gulerødder
400 g.persillerod
 salt
 peber
 
7.5 dl.rødvin
 
5 dl.kalvefond
 
Opskrift:
Brun okseboven i en tykbundet gryde, krydr med salt og peber og kom stegen i en bradepande.

Læg de rensede, skyllede grøntsager omkring stegen og sæt den i en forvarmet ovn ved 180 grader C. alm. ovn i 10 min.

Hæld rødvinen ved og lad stegen stege videre i 15 min.

Tag grøntsagerne op med en hulske.

Hæld fonden ved stegen og sæt den i ovnen igen i 2-3 timer.

Lun grøntsagerne med de sidste 10 min. Tag grøntsagerne og stegen op og jævn skyen til sauce.

Anretning:
Anret stegen i skiver på et fad med grøntsagerne ved. Server saucen separat og giv kartofler og eventuelt grøn salat som tilbehør.





karakterer:
Opskriften er vist 50582 gange,
og udskrevet 1234 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-11-10 18:15:02
Efter min mening bliver oksekød der får 180 grader i 3 timer med en vægt på 2 kg bliver ikke andet end tørt, og kedeligt. Prøv med 160 grader i to timer i stedet. Mvh Sofus