Slotssteg

Slotssteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt :     
Slotssteg, billede 4 Slotssteg, billede 1 Slotssteg, billede 2 Slotssteg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.Oksebov
 Smør
1 spsk.hvedemel
 Salt
 friskkværnet peber
5 dl.bouillon
1 laurbærblad
5 kornallehånde
1 lilleløg
½ spsk.vineddike
4 ansjosfileter
1 spsk.hvedemel
1 dl.piskefløde
Opskrift:
Kødet brunes på brunes på alle sider i en gryde.

Salt, peber og hvedemel drysses over kødet og brunes.

Der spædes med bouillon, Allehånde, laurbærblad og hakket løg tilsættes, kødet steges under låg ved svag varme.

Efter 1 times tid tilsættes eddike og ansjoser og stegen vendes.

Fortsæt stegningen til kødet er mørt 1½-2 timer. Tag kødet op og hold det varmt.

Si Saucen og jævn den med lidt mel udrørt i fløden, og kog saucen igennem.

Skær kødet for og servér det med saucen, kogte kartofler og grøsager eller salat.

Tips:

Saucen kan smages til med cognac.





karakterer:
Opskriften er vist 27414 gange,
og udskrevet 378 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-12-06 20:25:53
Husk at spæd til med vand under stegningen.