Braiseret gedenakke med bagte rodurter og tørret fennikel

Braiseret gedenakke med bagte rodurter og tørret fennikel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Gedekød - Gedehals

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Gedenakke, ca. 500 g reelt kød
 
 Til braisering:
200 g.blandede rodurter
2 dl.hvidvin
4 dl.gedebouillon eller vand
4 fedknust hvidløg
 et par kviste rosmarin
 olivenolie
 salt
 peber
 
 Bagte rodurter:
600 g.blandede rodurter(renset, skrællet vægt), f.eks. gulerødder, knoldselleri, pastinak, persillerod
6 fedhvidløg
0.5 tsk.stødt fennikel
 olivenolie
 salt
 peber
 
Opskrift:
Indstil oven på 180 grader varmluft.

Istandgør et lille kilo blandede rodurter. Brug f.eks. skræller og ende og spidser til braiseringsunderlaget og resten til de langtidsbagte rodurter.

Snør nakken med bomuldssnor så den bliver nogenlunde lige tyk over det hele. Krydr med salt og peber.

Brun stegen grundigt i olivenolie, krydr igen. Tag stegen op, rengør panden.

Skær rodurterne i mindre stykker. Sauter dem i olivenolie med hele, knuste fed hvidløg og fennikel, krydr med salt, peber og stødt fennikel. Hæld rodurterne i et ovnfast fad, dæk med alufolie.

Steg rodurteresterne let på samme pande tilsæt hvidløg og rosmarin. Kog panden med af med hvidvin og vand/bouillon.

Læg kødet tilbage og braiser stegen ca. 1 time. Vend den en gang undervejs. Bag rodurterne nogenlunde lige så længe.





karakterer:
Opskriften er vist 15695 gange,
og udskrevet 322 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu