Sellerigryde med oksekød

Sellerigryde med oksekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Sellerigryde med oksekød, billede 4 Sellerigryde med oksekød, billede 1 Sellerigryde med oksekød, billede 2 Sellerigryde med oksekød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.oksebov med ben
30 g.smør eller margarine
1-2 tsk.salt
0.5 tsk.peber
1 tsk.sojasauce
5 dl.vand
 
4-6 småløg
600 g.kartofler
2-3 gulerødder
4 stilkeblegselleri
1 tsk.tørret basilikum
 
1 spsk.hakket persille
 
Opskrift:
Skær kødet i portionsstykker. Brun dem i en stor gryde, f.eks. en jerngryde. Tilsæt salt, peber og soya. Tilsæt vandet og lad det koge op. Skum eventuelt overfladen ren. Læg låg på og lad kødet koge sagte i ca. 1½ time afhængig af, hvilket kødstykke det er, og hvor mørt kødet er.

Pil løgene og skræl kartofler og gulerødder. Skær løg og kartofler i skiver og gulerødderne i mindre stykker. Skær de rensede blegselleri i skiver på tværs.

Bland løg og de øvrige grønsager i gryden. Tilsæt basilikum. Lad gryden koge videre ved svag varme i ca. en halv time eller til kød og grønsager er møre.

Smag til med salt. Drys persille over den færdige ret og server.





karakterer:
Opskriften er vist 40667 gange,
og udskrevet 882 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-09-26 19:42:19
Super ret den er god og mager og nem at lave.