Bankekød
Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær oksekødet i tynde skiver og bank dem let.
Bland mel med salt og peber. Vend kødskiverne i melet. Brun nogle kødskiver ad gangen i varmt fedtstof. Tag dem op af gryden Brun resten af kødet. Tag det op. Pil løgene og hak dem. Brun løgene til de er gyldne. Læg kød og laurbærblade i gryden. Hæld kogende vand ved og lad retten småkoge under låg, til kødet er mørt 1-1½ time. Tilsæt evt. mere væske. Tag kødet op og hold det varmt. Sigt saucen og hæld den tilbage i gryden, farv med kulør og smag til med salt og peber. Serveres med kartoffelmos og rødbeder, og evt. tyttebærkompot. Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. |
|
Opskriften er vist 351826 gange,
og udskrevet 12367 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (125 stemmer) |
|
Kommentarer Annelise - 2017-10-21 11:08:44 Alt for lang stegetid, kødet bliver som sålelædder Ingrid - 2015-02-17 15:24:28 Alletiders lækre vinter ret. anonym - 2014-03-18 15:42:24 Retten fungerer fint, og kødet behøver ikke at være i fladbankede skiver, bare det koger længe nok. Jeg kogte mit kød i 2 timer. Det bliver det ikke dårligere af. Jeg kom lidt sukker ved løgene. Helt klart et plus at erstatte noget af væsken med rødvin. Jeg kom også en smule chili og en ½ spiseskefuld æbleeddike i retten. En dejlig kraftig og smagsfuld ret. Axel - 2013-10-21 09:19:41 Jeg kan kun anbefale at tilsætte rødvin og en anelse chili. God opskrift Axel - 2013-10-18 15:21:09 Det lyder godt og enkelt, jeg prøver forslaget med lidt rødvin, oksebouillon, og svitsede løg. Måske lidt chili??? Vurderingen kommer i morgen. Kim Ulf - 2013-09-21 08:45:25 En dejlig og enkel opskrift, der var simpel at lave, men smagte dejligt. Jan Skøtt Christensen - 2011-11-26 15:58:20 Kanon ret.....den rigtige opskrift....ikke nogen fejl for det...:) Denis Eide - 2011-02-18 15:01:00 Kartoffelmos: Brug gerne persillerod i kartoffelmosen, det giver en god smag,der passer godt til bankekøb. anonym - 2010-12-28 17:56:48 Tilsæt en kvart flaske rødvin;-)Hmmm Hans Chr. - 2010-03-14 16:27:22 Jeg prøver med hjortekød, håber det bliver godt Randi - 2009-10-22 11:07:49 Har tit lavet retten, og den er meget lækker. Men billederne snyder vist - har man ikke glemt at vende kødet i mel???? Når man gør det behøver man ikke jævne til sidst da melet har jævnet undervejs. Og ja, synes heller ikke man skal brune løgene. MB - 2009-08-15 20:11:53 Ren nostalgi for smagsløgene..... fantastisk, og som jeg husker min farmor lavede det :-) mette - 2009-06-02 12:24:46 det smager okay, men ser dårligt ud alanya - 2005-01-01 01:01:01 en anelse sukker gør næsten al mad mere lækkert Mette - 2005-01-01 01:01:01 Jævnes let,spædes op med fløde, og serveres med rødbeder leif - 2005-01-01 01:01:01 kan godt spædes med lidt fløde anonym - 2005-01-01 01:01:01 Tilbehør kartoffelmos, salat Thyge M. - 2005-01-01 01:01:01 Løgene skal ikke brunes - kun klares. En smule kulør kan evt. tilsættes til sidst |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne