Braiseret oksebov med vintergrønsager
Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brun kødet i olie og smør i en stor stegegryde. Krydr godt med salt og peber.
Tilsæt vin, timian og hakket hvidløg. Læg låg på og lad kødet simre, til det er helt mørt, 2-3 timer, tilsæt vand efter behov. Imens gøres vintergrønsagerne i stand - gulerødder, pastinak og persillerødder skæres i stave, selleri halveres, skrælles og skæres i skiver og derpå i stave, rødløg og majroer skæres i både. porrer skæres i ringe. Tag kødet op og lad det hvile, mens grønsagerne koges møre i skyen. Jævn med majsstivelse rørt ud i vand. Pynt med bredbladet persille. Servers med kartofler og godt brød |
|
Opskriften er vist 106892 gange,
og udskrevet 3793 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (39 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-05-04 14:49:14 Jeg har nu prøvet nu 3 gange og dåserne springer hver gang. Skal man åbne dåserne:) Lena - 2010-09-27 15:11:06 Prøv at udskifte vinen med 2 dåseøl, flåede tomater og en lille dåse tomatpure. MUMS siger jeg bare og herhjemme står en god grydesteg altid højt på ønskelisten, så her går den aldrig af mode:-) Brian - 2009-07-27 15:18:49 svar til ukendt - 2008-09-08 21:11:19 og til alle andre. Helt enig med ukendt 21:11:19, Det er ved at blive en tragedie at folk ikke lærer eller har viden om fonde til sauce det er jo lige det der er exincen i hele madlavningen som netop giver den rette gode smag, det gælder til alt kød, fisk, og fjerkræ, man kan simhelt ikke undvære fond jeg har selv et hav af fonde i forskellige kategorier, ellers ser etten lækkert ud. Merete - 2009-03-02 21:50:02 Den glæder jeg mig til at prøve, den ser dejlig ud og man kan da stadig spise vintermad! anonym - 2009-01-11 21:11:19 Det smager virkelig godt. Min mor er mester i grydestege. Kødet bliver så mørt og der bliver ikke tørt. Der bliver ikke lavet grydestege meget mere, og det er en skam. Vi plejer at bruge vand og fond istedet for 1 flaske vin. Man kan godt nøjes med 2 dl vin, bare for at give det et spice. Per - 2008-09-08 18:53:28 Det kan ske at du skal tilsætte lidt ekstra vand når grønsagene kommes i gryden, det skal næsten dække. Bliver der for meget bouillon til sauce, kan du fjerne låget og koge bouillonen lidt ind |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne