Fynsk oksesteg

Fynsk oksesteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     
Fynsk oksesteg, billede 4 Fynsk oksesteg, billede 1 Fynsk oksesteg, billede 2 Fynsk oksesteg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Oksesteg:
 kg.oksebov med ben
50 g.margarine
2 flaskerporter
2 flaskerClassic øl
2 dl.vand
 salt
 peber
 
 Sauce:
25 g.margarine
2 spsk.hvedemel
5 dl.portersky
5 dl.vand
2 dl.fløde
2 spsk.ribsgelé
 salt
 peber (gerne fra kværn)
 kulør
 
 Tilbehør
150 g.tyttebær-syltetøj
150 g.asier eller cornichons
3 stk.spiseæbler
25 g.smør
1 kg.kartofler
 
Opskrift:
Steg:
Okseboven gnides ind i lidt salt og peber. Brunes godt af i 50 g margarine. Porter og vand tilsættes og koges op. Herefter småsimrer retten i ca. 2-3 time. Boven tages op.

Sauce:
25 g. margarine smeltes og melet røres i. Tilsættes ølsky fra stegegryden. Der tilsættes yderligere 2 dl fløde og sovsen koges igennem. Sovsen tilsmages med ribsgelé, salt og peber. Sovsen farves med lidt kulør.

Tilbehør:
3 æbler skæres i både og brunes af i lidt smør. Disse serveres sammen med kogte kartofler, tyttebær og asier, samt det møre kød skåret i skiver på ca. 1 cm.





karakterer:
Opskriften er vist 74008 gange,
og udskrevet 1436 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu