Afrikansk gryderet serveret med stegte bananer
Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød Oprindelsesland : Afrika Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opskriften er vist 176433 gange,
og udskrevet 8811 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (160 stemmer) |
|
Kommentarer mad glad - 2015-08-08 23:02:35 Jeg tilsatte lidt chayenne og lidt chilliflager ca en halv tsk af hver til potionen til tre også puttede Jeg en håndfuld rosiner i de sidste 5 min og spiste naan brød til super lækkert Grevskabet - 2013-12-28 21:38:20 Smagte godt. Brugte ikke bouillon, men lidt persille og gulerod, som jeg kogte med. Nutboy - 2012-05-09 10:26:14 Prøv at rist dine nødder i kokus olie - det giver en rigtig lækker eftersmag. Prøv i øvrigt at lade være med at skrælle bananen før lige inden du spiser den - så holder den på såvel saft som smag. Lækker ret. Banandrengen - 2012-05-08 20:44:25 Rigtig dejlig og cremet ret. Jeg laver min med velmodne valnødder. Det giver lige det ekstra pift til bananerne. anonym - 2010-06-30 11:33:09 Man kunne også bruge garam masala i stedet for kanel, kardemomme og spidskommen. det er i hvert fald afrikansk. Jeg vil give ret i at flúte nok ikke er helt så afrikansk, men det smager godt. :) Måske kunne man i stedet som der er blevet nævnt lave ugali, fufu, nshima og hvad det ellers kaldes i de forskellige lande i Afrika. anonym - 2010-06-18 13:03:17 xantippe: altså nu er wienerbrød jo heller ikk fra wein, og franskbrød har jo heller ikk noget med fankrig a gøre, så klap lige hesten lidt.... men ka jo godt kalde det afrikansk fordi det "lugter" lidt a afrika, ikk? derudover sys jeg retten lyder spændende:D gøsse - 2010-05-13 16:46:51 til mira. Hæng dig ikke i stavefejl inden du selv lære at stave xoxo - 2010-01-15 19:53:43 Den her ret er fint nok, men er uenig med Xantippe's kommentar. Kanel og Spidskommen snerper både mod det nordafrikanske og østafrikanske cuisine. Bananer bruges sjældent i afrikanske retter , derimod Plante bruges i både det vestlige, centrale og østlige Afrika. Kartofler bruges meget i nordafrikansk køkken, især i Tagine. Så xantippe , du er lidt forkert på den. Mira - 2009-11-03 15:32:05 Jeg gaar ud fra at bananerne er der i stedet for plantaner? Uanset hvad synes jeg stegningen virker meget underlig, i hvert fald har jeg aldrig set det gjort saadan för. Skär i stedet bananerne (hvis det virkelig ikke er muligt at faa (modne) plantaner) i skiver, ca 0,5 - 1 cm tykke, gerne lidt paa skraat, saa de ikke bliver for smaa. Steg dem derefter i et godt lag olie og salt dem let. Jeg ser ikke noget problem med champignonerne og kartoflerne (idet retten ser ret östafrikansk ud), men de fleste ville nok stadig servere det, inkl. kartofler, med ris eller fufu (helst lavet af semulje, majsmel ville jeg blande med pulverkartoffelmos for at undgaa en alt for sär smag). Jeg er enig i at isär flutesne ikke passer fantastisk. Krydderierne er vel det tätteste man kommer paa det originale, og der er meget mere köd end jeg ville forvente hos en normal östafrikansk familie, men hey. anonym - 2009-08-31 05:21:12 udemærket, men har aldrig oplevet kartofler på den måde i Afrika. Jeg vil normalt bruge ris i stedet, eller servere ugali (fufu eller hvad det kaldes forskellige steder)som laves af majsmel.... xantippe - 2009-08-31 01:15:30 Hvis det er afrikansk er min røv en vandflyver. Tilsætning af kanel og spidskommen, snerper ganske vist mod det nordafrikanske. Men de bruger sjældent, kartofler og champignons. Banan peger mod østafrika. Og grovflute spises ingen af disse steder. Retten lyder udmærket, men jeg slår mig i tøjret over betegnelsen afrikansk. Jeg har lavet mad, og spist med kvinder fra det meste af kontinenetet. ... - 2009-03-03 19:29:30 Rigtig lækker opskrfit! Selvom retten tager lidt tid, er den ret simpel at lave, og den smager rigtig godt. Man skal cirka bruge en halv tsk. af hver krydderi (kanel, kardemomme, spidskommen) miiig - 2008-03-24 10:55:57 rigtig god opskrift men jeg kan bedre lide det uden kanel Dolph - 2005-01-01 01:01:01 Smagen er ret speciel, men god. Man skal ikke krydre mere end der står, selv hvis man er glad for krydderier. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne