Hvid skipperlabskovs
Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet skæres i kvadrater på ca. 1 1/2 cm, blancheres i let saltet, kogende vand og skylles herefter i koldt vand. NB!! Det er vigtigt at blanchere kødet for at opnå en hvid lobescoves.
Løgene renses og hakkes fint. Kød og løg koges langsomt under låg, med laurbær og hel sort peber bundet ind i gaze, - Kogetid ca. 1 time. Vandet skal stå ca. 1 cm over kød og løg. Pas på gryden ikke koger tør. Rå kartofler i kvadrater på ca.1 1/2 cm lægges ovenpå kød og løg. Koger med til kartoflerne er omtrent udkogte. Når kød og kartofler er møre fjernes krydderposen og hæld evt. noget af vandet fra. Kød, løg og kartofler blandes forsigtigt sammen, tilsmages med salt og hvid peber. Konsistensen skal være let sammenkogt og ikke for fast !!! Anrettes i et ildfast fad/skål og serveres på et underfad med smørbjælker, fintsnittet purløg, rødbeder og rugbrød a part. Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. |
|
Opskriften er vist 72620 gange,
og udskrevet 3196 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (29 stemmer) |
|
Kommentarer Lone - 2009-10-22 13:35:37 Jeg bruger altid dobbelt mængde kartofler (2 kg) som kød (1 kg). Lader kartoflerne koge næsten helt ud til mos.... mums Helena - 2009-10-12 14:27:34 Den kan sagtens fryses. Man kan genopvarme den i ovn eller microovn. Put evt. en smule vand i under opvarmning. Man kunne evt. prøve med en mindre portion (oksekød i tern sælges jo mange steder i mindre pakker) og se, om man synes om det. Nogle ganer er meget følsomme og kan næsten smage om alt har været frosset ned. Lars Hansen - 2009-10-07 16:53:49 Jeg er single, men holder meget af skipper labskov. Kan man fryse det ned? Lea Østedgaard - 2007-12-07 15:31:26 Nu har jeg lavet den 5 gange, og er simpelthen så vild med denne opskrift. Kan klart anbefale den! June - 2005-01-01 01:01:01 UHM - en rigtig god ret! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne