Bøf bourguignone
Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær kødet i 3 cm store terninger og skær bacon eller flæsk i småstykker. Vend kødterningerne i melet.
Brun først flæsketerningerne i en tykbundet gryde. Tilsæt smør og olie og brun derefter kødet. Tilsæt grønsagerne og lad dem svitse med. Kom knuste hvidløgsfed i sammen med rødvin, bouillon og krydderurtebuket. Lad det snurre under låg i ¾-1 time, eller til det er godt mørt. Svits pillede løg og champignoner i smørret. Kom det i retten og lad det koge med i 5-10 minutter. Groft brød, små kogte kartofler, kartoffelmos eller løse ris kan serveres til Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. |
|
Opskriften er vist 54710 gange,
og udskrevet 2293 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (21 stemmer) |
|
Kommentarer Mia - 2007-02-26 20:51:34 Gemmer den i min kogebog til næste gange jeg skal imponere nogen ;-) ziber - 2005-01-01 01:01:01 det var en helt sublim ret, jeg brugte forårsløg og okse gullasch kød, og en super god rødvin. en dejlig aften gsfs - 2005-01-01 01:01:01 Har prøvet den men kun med en okse mørbra og så kun i ca 40 min da den ikke ville blice for tør joren - 2005-01-01 01:01:01 meget delikat ret |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne