Kronhjort medaljoner

Kronhjort medaljoner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Hjortefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kronhjort medaljoner, billede 4 Kronhjort medaljoner, billede 1 Kronhjort medaljoner, billede 2 Kronhjort medaljoner, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Filet:
8 medailloner af kronhjortefilet, ca. 100 g pr. person
0.5 dl.olie
25 g.smør
 
 Sauce:
6 dl.piskefløde
0.5 dl.balsamico
 salt
 peber
 evt. kulør
 
 Tilbehør:
200 g.kantareller
100 g.tranebær
50 g.sukker (drysses over tranebærrene, trækker ca. 2 timer)
 
 Grønsager efter sæson evt.:
1 bdt.forårsløg
2 bdt. grønne asparges
200 g.nye gulerødder med top
 
1000 g.kogte kolde kartofler
25 g.smør
 
Opskrift:
Medailloner:
Medaillonerne krydres med salt og peber og steges rosa på panden i smør og olie, hviler herefter, før de anrettes.

Tilbehør:
På panden vendes svampe og de marinerede tranebær, til de er blanke.

Sauce:
Når medaillonerne er stegt af, koges panden af med balsamico, herefter tilsættes fløden og denne koges ned til den ønskede konsistens. Smages til med salt og peber, evt. lidt kulør.

Grønsager:
Kartoflerne skrælles og koges næsten færdige. Herefter ristes kartoflerne på en pande i fedtstof, til de er gyldne.
Grønsagerne, 3 slags efter sæson, koges "al dente".

Anretning:
Medaillonerne skæres igennem og anrettes på leje af svampe og bær, pyntes med grønsager efter årstiden.

Hertil serveres kartofler, gerne som ristede kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 71003 gange,
og udskrevet 2400 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1    (201 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Sovsen kan sagtens laves sammen med tilbehøret