Selleribøf

Selleribøf, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Selleri

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Selleribøf, billede 4 Selleribøf, billede 1 Selleribøf, billede 2 Selleribøf, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
   
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
 
Opskrift:
Sellerien skrælles og skæres i skiver, koges i letsaltet vand 10-12 minutter.

Vend skiverne i pisket æg, og herefter i rasp blandet med lidt salt.

Steges derefter på panden.

Løget skæres i skiver og steges på panden.

Serveres med f.eks. kartofler og stuver grønkål.





karakterer:
Opskriften er vist 125840 gange,
og udskrevet 3072 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (58 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 1146 (272 kcal)
KJ pr. Pers. 286 (68 kcal)
Vægt ialt 570 gram
Vægt pr. Pers. 142 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 201 KJ (47 kcal)
Protein 3.1 gram
Fedt 1.5 gram
Kulhydrat 7.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-11-05 01:00:47
tzakiki smager også perfekt til. Ko "rene" kartofler 15 min., drys 1 skefuld olie ovenpå, og drys godt med salt. I ovnen i ca 30 min., så de bliver sprøde (skrællen skal ikke af - købes som rensede kartofler - lysegule)

  -   2010-09-22 18:07:48
Jeg kogte sellerien i lidt boullion, det gav lidt ekstra smag, og så serverede jeg tomatsalat med mozzarella, frisk basilikum og oliven til samt løgrelish, dvs. løg stegt med spidskommen og cayennepeber og bagefter overhældt med lidt citronsaft og salt. Frisk salat passer godt til, så retten ikke bliver for tung, som jeg mener paneret mad ofte bliver.

  -   2010-06-14 17:13:05
super lækkert det smager himmelsk

  -   2010-03-06 14:56:20
En dejlig ret også for ikke vegatarer. Vi serverer den normalt a la Wienerschnitzel med en skive citron, kapers, peberrod og ansjoser.

  -   2010-01-01 20:05:42
som pip skriver skal sellerien ikke koges, ellers bliver de porøse. man kan dog blanchere. husk at vende sellerien i mel inden den vendes i æg. ellers hænger paneringen ikke ordentligt ved

  -   2009-02-27 19:39:49
Jeg vendte lige tilbage til barndommen i Brønshøj igen - Herligt

  -   2008-09-14 09:39:21
På billedet har vi brugt pandestegte tomater med lidt strimlet basilikum

  -   2008-03-20 10:34:31
I mit barndomshjem var tilbehøret følgende lagt på bøffen i nævnte rækkefølge: Kogte macaronihorn, revet ost og smeltet smør. Det smager pragtfuldt, min mand krydder med ketsjup.

  -   2007-05-01 18:10:18
Selleriskiverne behandles som anført. Stuvet spinat samr ristede champignonskiver serveres til.

  -   2007-02-26 19:21:27
Smager meget bedre end forventet :-)

  -   2005-01-01 01:01:01
Ikke alle vegetare spiser æg, man kan i stedetfor vende sellerierne i meljævning

  -   2005-01-01 01:01:01
Super!! Også til børn...

  -   2005-01-01 01:01:01
sellerien skal ikke koges før den steges.

  -   2005-01-01 01:01:01
super vegetarret