Kronhjorteburger

Kronhjorteburger, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Burger

Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Hjortefars

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kronhjorteburger, billede 4 Kronhjorteburger, billede 1 Kronhjorteburger, billede 2 Kronhjorteburger, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Vildtburger:
720 g.hakket kronhjortekød
80 g.hakket spæk
4 skiverøget spæk
4 bladeSalvie, frisk
 
 Kartoffelkage:
400 g.bagekartoffel
150 g.blå castello
1 dl.olivenolie
 
 Svampeblanding:
2 røde æbler
150 g.kantareller
75 g.halve valnødder
 salt
 peber
 
 Sauce::
1 dl.nedkogt Vildtsky
200 g.smør
0.5 dl.rønnebærgelé
 
 Tilbehør:
4 spsk.råsyltede tyttebær
 
Opskrift:
Vildtburger:
Kødet hakkes med spæk, formes til en bøf og omvikles med spæk eller bacon, hvorefter der lægges et blad salvie midt på bøffen. Steges på pande ved kraftig varme i ca 5 minutter på hver side om den ønskes rosa.

Kartoffelkage:
Kartoffel skrælles og skæres i 1 mm tynde skiver, der lægges taglagt i en cirkel som steges på en pande i olivenolie. Tages af og der lægges en god klat blå castello på midten, holdes varme.


Svmpeblanding:
Æbler (gråsten æble eller andet smagfuldt rødt dansk æble) skæres i tern, og kantareller eller karl Johan renses. Begge dele ristes i smør på pande i 3 minutter og krydres godt med salt og peber.
Tilsættes til sidst lidt grofthakkede valnødder, der steger med.


Anretning:
Anrettes med kartoffelkagen, vildtburgeren ovenpå og lidt friske salatskud på toppen.

En stor skefuld af svampe, æbler og nødder anrettes ved siden af, og det hele drysses med lidt råsyltede tyttebær eller tranebær.



Sauce:
Hertil serveres vildtsauce af vildtsky, Skyen koges ind, piskes op med smør, smages til med salt, peber.

Tips:

Vildtsky koges i 3-4 timer på brunede vildtben og urter.





karakterer:
Opskriften er vist 18799 gange,
og udskrevet 405 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu