|
500 |
gram |
Jordskokker, skrællet vægt500 gram Jordskokker, skrællet vægt skrællet vægt
|
300 |
gram |
Løg, pillet vægt300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
300 |
gram |
Kartofler, skrællet vægt300 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
|
200 |
gram |
Knoldselleri, skrællet vægt200 gram Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
|
200 |
gram |
Gulerødder, skrællet vægt200 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
|
50 |
gram |
Margarine50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
15 |
dl. |
Hønsebouillon15 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
Purløg, frisk Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
|
|
Pynt:
|
|
|
Purløg, frisk Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
|
|
|
|
| |
Jorskokkerne skrælles og skæres i skiver - ligeledes kartoflerne. Løgene skæres i tynde skiver. Selleri skrælles og skæres i skiver - ligeledes gulerødderne.
Alle grøntsagerne svitses i margarine. Når de er svagt gyldne, tilsættes salt, peber og bouillonsuppen.
Læg låg over gryden og lad alt snurre til grøntsagerne er gennemmøre ca. 30 minutter.
Tag grøntsagerne op og purer dem, inden de kommes tilbage i suppen, eller belend i gryden med en stavblender.
Tilbehør:
Server brødet til den færdige suppe.
Pynt:
Ved serveringen gives et drys af purløg i hver tallerken suppe.
|