Syltet rødbeder

Syltet rødbeder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Rødbede

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Syltet rødbeder, billede 4 Syltet rødbeder, billede 1 Syltet rødbeder, billede 2 Syltet rødbeder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.rødbeder
 vand
 salt
 
100 g.perleløg
2 chili
4 fedhvidløg
1 lille stykke ingefær
 
 Lage:
4 dl.rødvinseddike
4 dl.lagereddike
100 g.honning
150 g.sukker
1 lille stykke kanel
0.5 spsk.sort peber
1 spsk.salt
 timiankviste
 evt. Atamon
 
Opskrift:
Rødbederne koges møre i rigeligt letsaltet vand i ca. 30 minutter. Vandet hældes fra, og koldt vand hældes over. (lad rødbederne stå lidt under rendende koldt vand - dette bevirker at cellerne får et chok, så rødbeden bliver ekstra mør.)

Rødbederne skylles, hvorefter skrællen gnides af. Roden skæres af og rødbederne skæres i skiver og lægges i en skoldet krukke, som inden er skyllet med atamon vand.

De øvrige ingredienser kommes i en gryde og bringes til at småkoge i ca. 5 minutter. Eddikelagen hældes over rødbederne med løg og andet tilbehør incl. Trækker nu 10-12 dage i sylteglasset førend rødbederne er klar til brug.

Rødbederne kan nemt holde sig i køleskabet, men hvis man vil være sikre på at de kan holde sig, kan der tilsættes atamon til lagen.





karakterer:
Opskriften er vist 55143 gange,
og udskrevet 1009 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Fylder lige knapt 2 litter.