Gulerodspate

Gulerodspate, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

PålægRet : Pålæg - Pate

Hovedingrediens : Rodfrugter - Blandede rodfrugter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
100 g.fintsnittede porre
4 spsk.olivenolie
500 g.groftrevet gulerødder
100 g.grahamsbrød
4 spsk.hk. persille
3 spsk.tamari
1 dl.piskefløde
3 æg
 salt
 peber
 
Opskrift:
Porrerne svitses i olien 5 min. Tilsæt gulerødderne. Der lægges låg på gryden, og grønsagerne simrer ca. 10 min. Grahamsbrødet smuldres meget fint og kommes i grønsagerne de sidste par min. Gryden fjernes fra varmen. Når grønsagerne er lidt afkølede, røres persille, tamari og fløde i. Der smages til med salt og peber. Æggene røres grundigt i plantefarsen et ad gangen. En aflang bageform smøres og farsen kommes i. Patéen bages i vandbad i 200º varm ovn 50-60 min. og afkøles. Velegnet til pålæg og burgere og til frysning.





karakterer:
Opskriften er vist 17704 gange,
og udskrevet 376 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-03-27 17:36:50
1/7-2008. Rigtig god opskrift. Brugte 150 g. porre/forårsløg og 600 g. gulerødder og 2 del fløde. Grahamsbrød kan erstattes af rasp. Bagte kun pateen i 40 minutter.