Mole Poblano de Guajolote (Kalkun i chokoladesauce)
Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst Oprindelsesland : Mexico Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kom kalkunbrystet (eller kylling) i stor gryde med gulerod, løg, hvidløg, saften fra en dåse tomater, 3 hønsebouillonterninger og lidt sort peber. Dæk med vand og kog til kødet er mørt (1 - 1 1/2 timer).
Tag kødet op af gryden, skær brystet i skiver (eller del kyllingen). Brun det let i olie. Stil til side i stor ildfast skål. I en blender kommes dåsetomaterne, 3 dl af den varme suppe og den kogte gulerod, løg og hvidløg. Tilsæt yderligere hakket løg, hvidløg, mandler, rosiner, sesamfrø, 1 skive franskbrød pillet i stykker, krydderier og chokoladen delt i små stykker. Blend til cremet konsistens. Hæld det over kødet i den ildfaste skål. Varm i ovn til retten er gennemvarm. Drys ristet sesamfrø over. Servering: Serveres med ris, kogt i resten af suppen evt. tilsat mere vand og salt. |
|
Opskriften er vist 32743 gange,
og udskrevet 828 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Mariposa - 2005-01-01 01:01:01 Denne opskrift er stort set identisk med opskriften i kap. 4 i Laura Esqiuvels bog "Como agua para chocolate" (Hjerter i chili)... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne