Mole Poblano de Guajolote (Kalkun i chokoladesauce)

Mole Poblano de Guajolote (Kalkun i chokoladesauce), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Oprindelsesland : Mexico

MexicoIndsendt :      Red :
Mole Poblano de Guajolote (Kalkun i chokoladesauce), billede 4 Mole Poblano de Guajolote (Kalkun i chokoladesauce), billede 1 Mole Poblano de Guajolote (Kalkun i chokoladesauce), billede 2 Mole Poblano de Guajolote (Kalkun i chokoladesauce), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2500 g.kalkunbryst (eller 3 kyllinger a 1200 g.)
 
1 stort løg
3 fedhvidløg
1 gulerod
1 ds.flåede tomater
3 hønsebouillonterninger
 sort peber
2 l.vand
 
2 spsk.vindruekerneolie
 
1 løg, hakket
50 g.afskallede mandler
50 g.rosiner
1 skivefranskbrød
50 g.sesamfrø
1 tsk.Sambal oelek (stærk chilisauce)
0.25 tsk.stødte nelliker
0.25 tsk.kanel
0.25 tsk.formalede korianderfrø
1 priseformalede anisfrø
1 prisesort peber
0.25 tsk.salt
50 g.mørk, bitter chokolade
 
 Pynt:
25 g.ristede sesamfrø
 
Opskrift:
Kom kalkunbrystet (eller kylling) i stor gryde med gulerod, løg, hvidløg, saften fra en dåse tomater, 3 hønsebouillonterninger og lidt sort peber. Dæk med vand og kog til kødet er mørt (1 - 1 1/2 timer).

Tag kødet op af gryden, skær brystet i skiver (eller del kyllingen). Brun det let i olie. Stil til side i stor ildfast skål.

I en blender kommes dåsetomaterne, 3 dl af den varme suppe og den kogte gulerod, løg og hvidløg. Tilsæt yderligere hakket løg, hvidløg, mandler, rosiner, sesamfrø, 1 skive franskbrød pillet i stykker, krydderier og chokoladen delt i små stykker. Blend til cremet konsistens. Hæld det over kødet i den ildfaste skål.

Varm i ovn til retten er gennemvarm. Drys ristet sesamfrø over.

Servering:
Serveres med ris, kogt i resten af suppen evt. tilsat mere vand og salt.





karakterer:
Opskriften er vist 32743 gange,
og udskrevet 828 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Denne opskrift er stort set identisk med opskriften i kap. 4 i Laura Esqiuvels bog "Como agua para chocolate" (Hjerter i chili)...