Chicken tikka

Chicken tikka, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :      Red :
Chicken tikka, billede 4 Chicken tikka, billede 1 Chicken tikka, billede 2 Chicken tikka, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
   
  Marinade:
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 cm. Ingefær, frisk
1 lille Grøn chilipeber
2 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Garam masala
2 spsk. Koriander, frisk
2 spsk. Paprika, rosen
   
  Sauce:
1 spsk. Løg, finthakket 1 tsk. 4 gram 1 spsk. 12 gram 1 dl. 60 gram
2 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
1 tsk. Hvidvinseddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. hakket mynte
   
Mangochutney, stærk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Skræl og hak løget til marinaden. Gem 1 spsk. løg til mintsaucen. Rens hvidløg og ingefær og del chilipeber i to og fjern frøene. Læg alle ingredienserne til marinaden i en blender. Kør til en glat sauce. Tilsæt garam masala, koriander og paprikapulver. Hæl marinaden over i en skål.

Skær kyllingekødet i stykker (ca.2 cm) og læg dem i marinaden. Bland godt og la det stå stuetemperatur i ca. 2 timer. Bland løget til mintsaucen med yoghurt, honning, vineddike og mynte. Sæt den koldt.

Tag kyllingekødet op af marinaden og sæt ca. 6 stykker på hvert grillspyd. Grill i ca. 10 minutter. Vend kødet flere ganger under grilningen.

Server Chicken tikka med mintsaucen, mango chutney, salat og små brød, eller fyld pitabrød med salat og læg kyllingspydene, mintsausen og mango chutney i.





karakterer:
Opskriften er vist 143014 gange,
og udskrevet 2691 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.9    (167 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5830 (1388 kcal)
KJ pr. Pers. 1457 (347 kcal)
Vægt ialt 1519 gram
Vægt pr. Pers. 379 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 383 KJ (91 kcal)
Protein 14.1 gram
Fedt 2.3 gram
Kulhydrat 3.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-09-04 13:27:54
Hvordan laver du masala selv fordi der er ingen steder andrt end restauranter der har det på tenerife

  -   2014-07-10 20:57:46
Hej, Jeg er lidt i tvivl, Skal de kylling stykker stå i oven i 2 timer, eller?

  -   2010-12-28 16:58:02
Det er Chicken Tikka. Ordet 'tikka' betyder løst oversat 'stykke kød'. Denne ret er meget almindelig i indien. Det som du har prøvet (Anonym) er sikkert Chicken Tikka Masala, som er en vestlig populær ret, med en lækker flødesovs.

  -   2010-10-17 09:27:21
Uanset om den er hvad den lover eller ej, så smaget det ganske godt og ligger ikke langt fra det indiske køkken. Dog tror jeg man skal bruge 2 tsk. paprika og ikke 2 spsk. (det fungerede i hvert fald for mig)

  -   2010-06-22 00:15:21
Jeg har lige været på en rigtig god indisk resutrant, og det der er IKKE Chicken Tikka!

  -   2008-11-09 16:23:13
Er der nogen der har prøvet denne opskrift?

  -   2007-02-24 18:54:29
ups, jeg tror nu den skal testes alligevel :-)

  -   2007-02-24 18:53:59
jeg syntes nu også det lyder rigtig lækkert. Jeg tror nu den skal tæs

  -   2005-01-01 01:01:01
imponerende er retten så dårlig ?? Syntes ellers at den lyder meget lækkert