Grillet oksetværreb (longribs) med barbecuesauce

Grillet oksetværreb (longribs) med barbecuesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Oksekød - Okse Long Ribs

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :
Grillet oksetværreb (longribs) med barbecuesauce, billede 4 Grillet oksetværreb (longribs) med barbecuesauce, billede 1 Grillet oksetværreb (longribs) med barbecuesauce, billede 2 Grillet oksetværreb (longribs) med barbecuesauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1-1½ kg.oksetværreb
 salt
4 laurbærblade
 
 Barbecuesauce:
1 lilleløg
3 fedhvidløg
1 spsk.olie
1 dl.tomatketchup
1 tsk.stødt chili
2 spsk.brun farin
1 tsk.salt
 dl.rødvin
 
 
Opskrift:
Kog først tværrebet delt ved benene i letsaltet vand i en stor gryde til sat laurbærbladene i ca. 2 timer til kødet er mørt men ikke går fra hinanden.

Kogelagen kan efterfølgende fryses ned og gemmes til fond eller suppe til en anden dag.

Barbecuesauce:
Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Svits dem i en gryde i olie og tilsæt så tomatketchup, chili, farin, salt og rødvin og lad det koge et par minutter, så har du barbecuesauce til benene.

Når benene er kogt færdig, smøres de ind i barbecuesaucen og ligger i mindst 1 time, men de bliver endnu bedre, hvis det gøres allerede om morgenen og benene så ligger indsmurt i barbecuesaucen helt til om aftenen.

Tænd grillen i god tid.

Grill så de kogte marinerede ben på alle sider ca. 15 minutter i alt. Pensl dem jævnligt med resten af barbecuesaucen.

Server de grillede longribs med coleslaw og giv brød til.





karakterer:
Opskriften er vist 102355 gange,
og udskrevet 2542 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-06-18 09:27:01
Opskriften er rigtig god. Fint der bliver gjort opmærksom på, at forkogt kød er godt på grillen. Bruger samme metode til spareribs, røgede ribben, kyllingelår m.m. Risikoen for branket kød som ikke er gennemstegt er også lille. Hvis vejret driller, er det nemt at grille i ovnen. På en bageplade med papir. Ofte har jeg brugt en dag med god tid, til at koge det forskellige kød. Når det er afkølet pensles kødet med marinaden. Derefter pakkes enkeltvis i film, og lægges i fryseren. Overskydende marinade kommes i små lynlåsposer, og fryses med. Så er det rigtig nemt og hurtigt, hvis vejret en dag skulle blive til gril. Marinaden er super, og kan smagsmæssigt nemt justeres. Ønskes en mere salt marinade kan en sjat soyasauce gøre det. Hilsen Kirsten

  -   2005-01-01 01:01:01
rigtig dog måde at tilberede tværreb på, i det min familie ikke er til kogt kød og helst vil have de 'dyre' udskæringer. På denne måde er det ikke gammeldags og smager godt.