Kanin med sennep

Kanin med sennep, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i ovn

Hovedingrediens : Gnavere - Kanin

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.kanin
7.5 dl.tør hvidvin
4 spsk.hvidvinseddike
2 løg
1 gulerod
 
 bouquet garni af:
1 kvist.timian
1 stilkpersille
1 laurbærblad
100 g.smør
5 spsk.stærk dijonsennep
8 tyndeskiver bacon
1 dl.fløde
 salt
 friskkværnet peber
1 spsk.finthakket purløg
 
Opskrift:
Kaninen skæres i 8 stykker.

Løg og gulerod skæres i skiver og lægges i en skål (ej metal) sammen med kaninstykkerne og bouquet garni Hæld hvidvin og eddiken over, og giv et drys salt. Lad kaninen marinere tildækket i min. 2 timer og meget gerne natten over i køleskabet.

Halvdelen af smørret og senneppen røres blankt i en lille skål. Kaninen tages op af skålen og aftørres. Gem marinaden.

Gnid kaninen med smør/sennepblandingen. Fold en baconskive om hvert kaninstykke. Læg kaninstykkerne i et ovnfastfad og steg dem i en 200 grader varm ovn i 25-30 minutter, eller til kødet er mørt. Dryp med lidt af marinaden, hvis er ved at tørre ud under stegningen.

Kog marinaden i 10 minutter til den tykner.

Tag kaninen ud af ovnen, tildæk den så den kan holde varme evt. i bunden af ovnen. Fjern bouquet garnien og kog fadet af med marinaden i 5 minutter.

Si nu marinaden over i en tykbundet gryde og hæld fløden ved og kog i yderligere 5 minutter. Pisk resten af smørret og senneppen i saucen. Smag til med salt og peber.

Serverer kaninstykkerne dækket af saucen og garner med purløg





karakterer:
Opskriften er vist 16553 gange,
og udskrevet 271 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu