Julepoussin, farseret med kalv

Julepoussin, farseret med kalv, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Poussin - Poussiner

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 rensede poussiner
150 g.hakket kalvekød
½ finthakket løg
0.5 tsk.Muskatnød, friskrevet
1 æg
 salt
 peber
1 dl.sødmælk
2 skiverfranskbrød uden skorpe.
2 pigeon æbler, skåret i både
2 spsk.honning
2 skrællede bagekartofler i mindre stykker
1 æg
1 dl.sødmælk
 salt
 peber
¼ bdt.finthakket persille
25 g.smør
2 dl.rødvin
2 dl.hønsebouillon
3 knusteenebær
 maizena
 
Opskrift:
Kartoflerne sættes over. Brødet skæres i tern og udblødes i mælken. Farsen røres sammen med løg, muskat, æg, samt det udblødte brød. Krydres med salt og peber. Farsen fyldes i poussinerne. Poussinerne stilles i en bradepande og steges i ovn ved 180 grader i ca. 40 minutter sammen med bouillon, enebær og rødvin. Vandet hældes fra kartoflerne og disse moses med æg, sødmælk, salt, peber og finthakket persille. Fyldes i smurte cocotter og bages herefter i ovn ved 180 grader i ca. 15 min. Når poussinerne næsten er færdige sigtes væden over i en gryde. Bouillon koges ind til ca. 3 dl og jævnes evt. med lidt maizena. Smages til med salt og peber. Æblebådene varmes igennem sammen med honning på en pande sammen med lidt smør





karakterer:
Opskriften er vist 10959 gange,
og udskrevet 358 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Utrolig delekat ret

  -   2005-01-01 01:01:01
uhmm !!! meget lækker