Timianstegt poussin med vilde ris og citrussky

Timianstegt poussin med vilde ris og citrussky, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Poussin - Poussiner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
6 stk.poussiner
 salt
 peber
1 spsk.olivenolie
1 stk.citron
12 stk.timiankviste
12 stk.meriankviste
2-3 fedhvidløg
 
 Tilbehør:
150 g.vilde ris
 salt
1 spsk.olivenolie
1 stk.porre
1 dl.fond
1 dl.tørret tranebær
 
1 pakkerucolasalat
 
 Sauce:
2 stk.chalotteløg
 olie
3 dl.lys fond
1 stk.citron (saft)
2 stk.appelsiner (saft)
 evt. 100 g smør
 
Opskrift:
Skyl risene og kog dem i rigeligt vand og salt i ca. ½ time til de åbner sig. Hæld risene op i en sigte. Rens og skyl porren og snit den fint - kom tranebær i (sauteres i gryde). Vend ris og fond i og smag til med salt og peber. Ved serveringen kommes risene i en form, der vendes ud på en tallerken.

Poussin renses og skylles omhyggeligt - gnides med olivenolie og krydres med salt og peber. Skær citronen i tynde - kvarte - skiver. Skindet løsnes fra brystet - stik en tynd skive citron og krydderurter under skindet. Fyld poussin med citronskiver og krydderurter. Kom poussin i en forvarmet ovn ved 200° i ca. 25-30 minutter.

Sauce:
Rens løgene og snit dem fint. Sauter af i lidt olie. Tilsæt saften af citron og appelsin og kog ned til halvdelen. Kom fonden ved - kog ned - smag til med salt og peber. Piskes med smør eller jævnes med maizena.

Rens og skyl salaten, Vend den på en pande med lidt olie.

Anretning:
Skær lår og bryst fra. Lægges på en tallerken, pynt med salat og sæt risene ved. Saucen kommes udenom.





karakterer:
Opskriften er vist 12448 gange,
og udskrevet 391 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu