Sauteret poussin med calvados og flødesauce
Hovedingrediens : Kylling - Poussin - Poussiner Indsendt : Red : |
|
|
Poussinstykkerne brunes i ca. 75 gram nøddebrunt smør, hvorefter det meste af smørret hældes fra.
Calvados hældes i og antændes, hvorefter poussinstykkerne flamberes.
Hønseboullin hældes ved og nedkoges kraftigt/hurtigt, hvorefter gryden stilles til side. I en anden gryde smeltes resten af smørret, som bruser af. Hakket løg, selleri, æbler og timian kommes i og koges i ca. 10 min. (skal ikke brune), hvorefter grøntsagerne kommes over poussinerne, alt varmes hurtigt op til kogepunktet, hvorefter varmen dæmpes. Poussinerne sauterer i ca. 20 min., vendes af og til, hvorefter de tages op, kommes på et fad, dækkes med staniol og holdes varme i ovn ved ca. 125°. Grøntsagerne sigtes eller blendes, skummes fri for fedt og nedkoges til der er 2,5 - 3 dl. tilbage. Piskefløden piskes sammen med æggeblommerne, hvorefter saucen under piskning hældes i lidt efter lidt. Saucen kommes tilbage i gryden og varmes op under stadig piskning til den har konsistens som tyk fløde. Saucen må ikke koge, da æggeblommerne så vil koagulere. Smages til med salt og hvid peber. Ved anretningen kommes lidt sauce over hvert stykke poussin, blomkåls- og broccolibuketter kommes på fadet, som pyntes med salatblade og brøndkarse. De kogte pillede aspargeskartofler samt resten af saucen serveres a'part. |
|
Opskriften er vist 13431 gange,
og udskrevet 256 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne