Urtefarseret lammekølle
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Indsendt : |
|
|
Lammekøllen udbenes og fyldes med hakket hvidløg, persille og rosmarin. Snøres og brunes af hvorefter den gnides ind i salvie og havsalt. Steges rosa i ovn ved ca. 200 grader i ca. 40-45 minutter.
Toppen skæres af fennikelen, og den skæres ud i stykker og sauteres med timian og løg i varm olie. Fløden kommes på, og det hele koges mørt. Blendes og sigtes, og 2-3 æg blendes i massen. Kommes i forme og bages i vandbad i ca. 25 minutter ved 180 minutter.
Rabarberne skylles og skrælles. Skallen blancheres og en cylinderform beklædes med dette. Resten af rabarberne skæres i brunoise. Halvdelen af sukkeret karameliseres og lidt lammefond kommes på, og det koges ned til en glace, ( limeagtig konsistens ) hvori rabarberne hurtig vendes i, inden de fyldes i cylinderformen.
Lidt urter og bacon sauteres af, og den halverede spidskål kommes på, hvorefter den dækkes med lammefond, og braiseres færdig under låg i ca. 25-30 minutter.
Lidt lammefond og citrontimian koges ned til en fumet hvori de fintskårede kartofler vendes i, inden de taglægges i en form med skalotteløg og lidt smør. Bages ved 200° i ca. 35-40 minutter.
Til saucen karameliseres det sidste sukker, og deglacere med appelsinsaft, rødvinseddike og rødvin. Koges ned og brombærerne kommes ved sammen med den nedkogte lammefond. Koges til passende konsistens, sigtes og monteres med smør lige før servering.
|
|
Opskriften er vist 8375 gange,
og udskrevet 313 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne