Basisopskrift på wienerbrødsdej
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : |
|
|
Gær, mælk, krydderier, samt 100 g smeltet, håndvarmtsmør røres sammen. Ægget, på nær lidt til pensling hældes i sammen med melet, dejen slåes med ske, dækkes med klæde og stilles til hævning.
Når den er luftig, æltes den med lidt ekstra mel på bordet, til den slipper bordet og hænder. Den rulles ud i en aflang firkant, ca. 2 mm tyk. 150 g kold smør snittes fint med ostehøvl og lægges på 2/3 af dejen, indtil 2 cm fra yderkanterne. Den del uden smør foldes halvt ind over den smørdækkede dej, den anden halvdel foldes over, så dejen uden smør kommer i midten. Dejen rulles forsigtigt ud igen, så tyndt som muligt, foldes sammen i 3 lag og rulles atter ud. Dette gentages 3 gange, så får man 9 dejlag. Som regel må dejen ligge koldt mellem udrulningerne, så smørret kan stivne helt hver gang. Winerbrødsdej kan gemmes 1-2 uger i køleskab, men ikke i frostbox. Halvbagt wienerbrød kan nedfryses. Det sættes uoptøet i varm ovn ved 300° 5-10 min. før serveringen. |
|
Opskriften er vist 19948 gange,
og udskrevet 643 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2008-10-08 08:02:47 Wienerbrød skal bages ved høj temperatur vi bagte ved 220 grader i ca. 10 minutter. bagerfru i dk - 2005-01-01 01:01:01 glem ike stegetemeratur |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne