Rødbedesalat - krydret

Rødbedesalat - krydret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SalaterRet : Salater - Salater

Hovedingrediens : Rodfrugter - Rødbede

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.rødbeder
1 agurk
4 stilkebladselleri
50 g.skalotteløg
 
 Marinade:
2 spsk.olivenolie
2 spsk.vineddike
2 tsk.sukker
1  frisk hakket chili
 
 Pynt med klippet frisk kørvel eller edragon
 
Opskrift:
Rens rødbederne. Bevar topstykket, så farven ikke løber ud. Bag 2/3 af rødbederne i ovnen med lidt vand i bunden til de er møre. Afkøl og fjern skindet. Skær dem i tern.

Skræl de rå rødbeder og skær dem i tern og bland med de bagte. Bland marinaden og kom ½ delen over rødbederne. Del agurken på langs, fjern kernerne og skær den i tern. Skær bladselleri i tern. Skær skalotteløgene i små tern. Bland disse 3 grøntsager med ½ delen af marinaden. Lad salaterne trække hver for sig i ca. 1 time før de blandes sammen ved serveringen. Så når rødbederne nemlig ikke at farve de grønne grøntsager.

Man kan også bage rødbederne i salt, så får de en rigtig god smag. Kom salt i et ovnfast fad, så rødbederne er halvt dækket og bag ved 200 grader i ca. 45 min.

De nye små sorter rødbeder er fine som bagt og kogte, de er ikke så grove som de gamle typer.





karakterer:
Opskriften er vist 20850 gange,
og udskrevet 287 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-10-28 16:56:40
Hvorfor kun bage 2/3 af rødbederne? Hvad skal der ske med den sidste 1/3??

  -   2008-03-16 09:47:40
Dejlig salat med god eftersmag af chili. Brug ikke de alt for stærke. Jeg synes personlig den manglede syrlighed og tilsatte saft af en citron, hvilket gjorde den perfekt.