Hjortefilet med sellerimos
Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Hjortefilet Indsendt : Red : |
|
|
Sellerimos:
Til mosen skæres sellerien i stave, der koges møre i saltet vand i ca. 15 min. Hæld vandet fra og damp sellerien et øjeblik, så den tørrer lidt. Mos sellerien sammen med fedtstoffet. Tilsæt fløden lidt ad gangen og rør mosen glat og jævn. Hold mosen varm Sovs: Til sovsen hældes bouillon og vin i en kasserolle. Tilsæt kartoffelmel og soya og lad det koge op under stadig omrøring. Smag sovsen til og hold den varm, men lad den ikke koge. Hjortefileten: Skær hjortefileten i 8-12 skiver. Læg dem på et skærebræt og bank dem ud med hånden. Brun fedtstoffet i en stor stegepande. Læg kødet i og lad det få farve på begge sidder. Drys med salt og nymalet peber. Steg kødet i ca. 5 min. Det må gerne være rosa i midten, så er det mere saftigt. Læg kødet op på et fad. Hæld lidt sovs over kødet og hæld resten af sovsen i en sovseskål. Serveres med råstegte kartofler, grønne bønner, gele og syltede løg. Tips: Det bliver ekstra festligt, hvis du sprøjter sellerimosen ud på kanten af fadet og lægger kødet i midten. |
|
Opskriften er vist 42737 gange,
og udskrevet 1207 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (5 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2007-12-27 20:17:21 Hvis man har 1.9kg hjortefilet, kan man så stege fillen hel i ovnen , ved hvilken temperatur i varmluftsovn og hvor længe? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne