Fyltur lundi (Søpapegøje)
Hovedingrediens : Øvrige VildfFugle - Diverse vildtfugle Oprindelsesland : Færøerne Indsendt : Red : |
|
|
Lundi:
sker høvd, veingir og vel av lundanum. Tak innvølin og krikan úr og vaska síðan lundan væl. Seyma fyri hálsin og fyll. Fylla: Rør margarinið og sukurið væl. Rør síðani eggini í, eitt í senn,rør væl ímillum hvørt. Sálda mjølið og bakipulvurið í og rør síðani rosinurnar í. Koyr fylluna í lundan og seyma aftur. Prika lundarnar væl og koyr teir í kókandi løg við salti í. Kóka í 1-1 1/2 tíma. Í staðin fyri at koyra fylluna í lundan kanst tú pakka hana. inn í staniol í 4-5 pakkar og leggja teir oman á lundarnar í gr&ygrave;tuni. Lundi-Fylla-Eplir & salt. Lundi smakkar eisini væl kaldur. |
|
Opskriften er vist 22498 gange,
og udskrevet 250 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (60 stemmer) |
|
Kommentarer Martin - 2007-09-20 16:59:38 Manglar eitt sindur av kardomommun anonym - 2005-01-01 01:01:01 Lunde (Søpapagøje): Skær hoved, vinger og hale af fuglen. Fjern involde og hals, vask så lunden godt. skindet ved halsen syes tæt, kom dejen i, og sy igen hullet så den er lukket. - Dejen: Rør /pisk margarine og sukker godt sammen, hvorefter æggene kommes i, et ad gangen mens der piskes. Bagepulver tilsættes sammen med melet og derefter rosinerne. Dan dejen er kommet i og syet som beskrevet, skal fuglene punkteres godt med f.eks. gaffel. Kom dem i en gryde med kogende vand med salt (som til kartofler). Lad koge i 1 - 1½ time. Som alternativ til at komme dejen i lunden, kan man bruge staniol fordelt i 4-5 stykker der kun lukkes omkring dejen og lægges ovenpå fuglene i gryden. Spises med Kartofler. NB! Retten kan også nydes kold. - Ingredienserne er: 4 Lunder. - Dejen: 200g margarine, 200g sukker 250g hvedemel, ½ teske bagepulver, 4 æg, 150g rosiner. O.Thomsen - 2005-01-01 01:01:01 Oversættelse til DK Rasmus - 2005-01-01 01:01:01 Please oversæt det til dansk.... det er rimelig svært at forstå!!! Gunnvør - 2005-01-01 01:01:01 Kan hetta ikki vera MARIA - 2005-01-01 01:01:01 Kan den ikke blive oversat til DANSK!!!! da jeg ikke forstår noget færøersk eller lignene? jeg har gang i en opgave i skolen og jeg har brug for ALLE de færøerske opskrifter jeg kan få! M.V.H. mig |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne