Flæskesteg tilberedt som vildt
Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Alle ingredienserne til krydderblandingen knuses og røres sammen.
Den ridsede steg duppes tør og gnides derpå med olivenolie og krydderiblandingen. Læg stegen på et tildækket fad og stil den i køleskabet et døgns tid, således at krydderierne kan trænge ind. I en gryde eller skål, der er akkurat så stor at den kan rumme stegen, bland olivenolie med rødvinen (gerne en kraftig rødvin), appelsin skal, løg og hvidløg (i tynde skiver) samt hønsebouillonen (kold). Vend stegen hyppigt i marinaden (nogle gange dagligt) i de næste 3-4 døgn. Tag stegen op og lad den dryppe af. Dup den tør og sæt den på en rist i en bradepande. (Hvis du ønsker sprød svær, strø da sværsiden med lidt groft salt.) Sæt bradepanden i ovnen, der er forvarmet til 160 grader C. varmluft. Steg den i godt 2 ½ time. Efter en times stegning kan der hældes 3-4 dl kogende vand i bradepanden. Imens sies marinaden, og den koges ind til det halve. Pisk skyen fra bradepanden i den umiddelbart før servering. |
|
Opskriften er vist 47433 gange,
og udskrevet 1106 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2012-11-22 17:52:35 Stgen kommer hurtigt til at se brændt ud, dog uden at være det, det er formentlig pga. den har ligget marinade. På billedet har vi serveres små smørstegte kartofler, ristede svampe, broccoli, og sauce af marinaden, vi jævnede den dog let. hej det er mia her???? - 2005-01-01 01:01:01 den er rigtig god kan anbefales!!!!!!!!!!!!!!!!! anonym - 2005-01-01 01:01:01 Hvad kan man servere til? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne