Flæskesteg tilberedt som vildt

Flæskesteg tilberedt som vildt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 10 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Flæskesteg tilberedt som vildt, billede 4 Flæskesteg tilberedt som vildt, billede 1 Flæskesteg tilberedt som vildt, billede 2 Flæskesteg tilberedt som vildt, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2500 gram Svinekam med svær
7.5 dl. Rødvin. uspec. 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Appelsin, skal heraf 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
  Krydderi- blanding:
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 Laurbærblade
0.5 tsk. Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
0.5 tsk. Timian, tørret
0.25 tsk. Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
2 tsk. Peber, sort, knust
   
Opskrift:
Alle ingredienserne til krydderblandingen knuses og røres sammen.

Den ridsede steg duppes tør og gnides derpå med olivenolie og krydderiblandingen. Læg stegen på et tildækket fad og stil den i køleskabet et døgns tid, således at krydderierne kan trænge ind.

I en gryde eller skål, der er akkurat så stor at den kan rumme stegen, bland olivenolie med rødvinen (gerne en kraftig rødvin), appelsin skal, løg og hvidløg (i tynde skiver) samt hønsebouillonen (kold). Vend stegen hyppigt i marinaden (nogle gange dagligt) i de næste 3-4 døgn.



Tag stegen op og lad den dryppe af. Dup den tør og sæt den på en rist i en bradepande. (Hvis du ønsker sprød svær, strø da sværsiden med lidt groft salt.) Sæt bradepanden i ovnen, der er forvarmet til 160 grader C. varmluft. Steg den i godt 2 ½ time.

Efter en times stegning kan der hældes 3-4 dl kogende vand i bradepanden. Imens sies marinaden, og den koges ind til det halve. Pisk skyen fra bradepanden i den umiddelbart før servering.





karakterer:
Opskriften er vist 47433 gange,
og udskrevet 1106 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 33047 (7868 kcal)
KJ pr. Pers. 3304 (786 kcal)
Vægt ialt 3990 gram
Vægt pr. Pers. 399 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 828 KJ (197 kcal)
Protein 12.3 gram
Fedt 14.9 gram
Kulhydrat 1.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-11-22 17:52:35
Stgen kommer hurtigt til at se brændt ud, dog uden at være det, det er formentlig pga. den har ligget marinade. På billedet har vi serveres små smørstegte kartofler, ristede svampe, broccoli, og sauce af marinaden, vi jævnede den dog let.

  -   2005-01-01 01:01:01
den er rigtig god kan anbefales!!!!!!!!!!!!!!!!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvad kan man servere til?