Sød grøntsagskarry med Shiitake

Sød grøntsagskarry med Shiitake, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svampe - Shii-Take

Ukendt oprindelseslandKilde : ND Shii-take

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 mellemstore gulerødder
1 mellemstor pastinak
1 mellemstor kartoffel
2 spsk.olie
2 mellemstore hakkede løg
1 tsk.stødt kardemomme
0.25 tsk.stødte nelliker
 tsk.spidskommen
1 tsk.stødt koriander
1 tsk.gurkemeje, stødt
1 tsk.brune sennepsfrø
0.5 tsk.chilipulver
2 tsk.friskrevet ingefær
 dl.grøntsagsbouillon
1.85 dl.abrikossaft
2 spsk.frugtchutney
1 mellemstor grøn peberfrugt skåret i firkanter à 2 cm.
200 g.shiitake svampe
300 g.blomkål skåret i små buketter
45 g.knuste mandler
 
Opskrift:
Skær gulerødder, pastinak og kartoffel i stykker à 2 cm.

Varm olien op i en stor tykbundet gryde; læg løgene i og steg dem ved mellemvarme i 4 min., eller til de er bløde. Tilsæt kardemomme, nelliker, spidskommen, koriander, gurkemeje, sennepsfrø, chilipulver og ingefær og steg det under omrøring i 1 min., eller til det begynder at dufte.

Bland gulerødder, pastinak, kartofler, bouillon, abrikossaft og chutney i. Læg låg på og kog det ved mellemvarme i 25 min; rør i det nu og da.

Rør grøn peberfrugt, shiitake svampe og blomkål i. Lad det simre i 10 min. til, eller til grøntsagerne er møre. Rør de knuste mandler i og server med ris.





karakterer:
Opskriften er vist 10609 gange,
og udskrevet 190 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-10-26 11:23:45
Rigtig dejlig smag. Man kan sagtens udelade krydderier der ikke lige er på krydderihylden eller erstatte med andre. Jeg brugt f.eks. koriander-paste og undlod kardemomme og mandler som min mand er allergisk overfor. Havde heller ikke abrikossaft med tilføjede lidt mere mangochutney og vand. Det er også lækkert med grønne bønner i stedet for blomkål.