Oksekød i sur-sød sovs
Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog oksebov og kogeben med låg i 4 - 4,5 liter vand (helst dagen før). Koges i 3 1/2 time med 3 tsk salt. Okseboven tages op og gemmes. Kogebenene smides ud !
Når suppen er kølet lidt af, skummes fedtet fra, eller bedre hvis suppen kan stå koldt natten over, så kan man fjerne det stivnede fedt fra overfladen (læg det evt. ud til fuglene). Grøntsager og hønsebouillon komme i suppen, og koges ca. 1 time. 75 g smør smeltes i en gryde og 3 spsk mel kommes i under kraftig omrøring. (pas på det ikke brænder på) Ca. 1/2 liter suppe tilsættes (lidt af gangen) under omrøring ! Mælk og fløde tilsættes, og hvis man ønsker en tyndere sovs, tilsættes lidt mere suppe. Eddike og sukker røres sammen og tilsættes. Okseboven skæres i mundrette stykker, og tilsættes sovsen. Grøntsager sies fra suppen, og kød og melboller tilsættes. Suppen serveres først, og oksekød i sur-sød sovs serveres efterfølgende med kartofler. Oksekødssuppen kan evt. serveres på ægte Jydsk maner. Dvs. med kogt kold ris (løse) iblandet rosiner som tilbehør. |
|
Opskriften er vist 225070 gange,
og udskrevet 2851 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (41 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2022-12-21 12:16:52 Holder mig også til grødis Kirsten - 2021-02-28 17:22:00 Can I use beef short ribs? Mvh. Kirsten Hansen - 2020-11-24 04:28:13 Når man skal have sønderjyske ris med rosiner til suppen, bruges ikke løse ris. Vi sønderjyder bruger grødris kogt i vand og tilsættes rosoner. (de løse ris falder fra hinanden). Bent Nielsen - 2020-10-04 14:44:59 Supper god opskrift ligesom min mormor lavede det Mvh Bent Kisser fra Fraugde - 2018-05-21 12:20:51 Um bare så dansk |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne