Kanin i kål

Kanin i kål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i ovn

Hovedingrediens : Gnavere - Kanin

Ukendt oprindelseslandKilde : Kaniner.info

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.kanin
1 spsk.hvedemel
4 spsk.olie
1 Savoykål
2 løg
1 kg.kartofler
1 spsk.rosmarin
0.5 fl.hvidvin
3 dl.bouillon eller vand
 salt
 peber
 
Opskrift:
Partér kaninen ved at skære forben og bagben fra kroppen, del bagbenene i 2 ved at skære igennem ved knæleddet. Del ryggen over på tværs i 2-3 stykker. Vend stykkerne mel blandet med salt og peber og brun dem i 3 spsk olie.

Skær stokken af savoykålen og del den i blade. Blancher dem i en stor gryde med vand i ca. 2-3 min. Tag dem op med en hulske, skær løgene i skiver. Skræl kartoflerne og skær dem i 1 cm tykke skiver. Bland løg og kartoffelskiver med rosmarin Krydr med salt og peber.

Smør et ildfast fad med 1 spsk olie, læg halvdelen af kålen i, drys med salt og peber, tilsæt løg-kartoffel-blandingen og læg kaninen i til sidst.

Dæk derefter med resten af kålen. Hæld hvidvin og bouillon eller vand ved. Dæk fadet tæt, evt. med sølvfolie, og sæt det i oven ved 200 grader ca. 1 time, til kartoflerne er møre og kødet stegt færdigt.





karakterer:
Opskriften er vist 13390 gange,
og udskrevet 222 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
minder om saurkraut