Bøf Bourgogne
Hovedingrediens : Oksekød - Oksetykkam Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Afskær evt. hinder og sener fra kødet. Tør det af med køkkenrulle og skær det i ikke for små terninger (4x4 cm). Drys kødet med mel og bland det med salt og peber.
Skær røget bacon i mindre terninger. Steg baconterningerne i sit eget fedt i en gryde. Tag de brunede baconterninger op og læg dem til side. Tilsæt olie og brun de pillede chalotteløg. (Bruges der syltede løg skal de ikke brunes). Tag også løgene op. Brun kødterningerne, evt. af et par gange. Kom løg og bacon-terninger i gryden med det brunede kød. Tilsæt de knuste hvidløg. Kom krydderbuketten i. Hæld rødvin ved så kødet akkurat er dækket. Bring det i kog, læg et tætsluttende låg på, og lad retten simre ved svag varme til kødet er mørt. (ca. 1 1/2 time). Rens og skyl champignon, brun dem på en pande. Tilsæt champignon til retten ca. 10 min. før den er færdig. Retten kan evt. jævnes lidt med en smørbolle hvis den ønskes lidt tykkere. Champignon kan evt. erstattes med små brødcroutoner der smørristes med knust hvidløg. Det er et godt gammelt råd at bruge en lige så god rødvin til retten, som man vil drikke til. |
|
Opskriften er vist 87197 gange,
og udskrevet 2248 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (25 stemmer) |
|
Kommentarer Carl-Erik - 2010-10-22 15:39:46 Lækkert groft brød, kan også være lækkert. Rune - 2005-01-01 01:01:01 Efter den oprindelige opskrift spiser man en grov kartoffelmos og godt brød til! RBM - 2005-01-01 01:01:01 Det er da nemt... helst kartoffelmos... ellers ris... birthe - 2005-01-01 01:01:01 hvad spiser man til? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne