Apfelstrudel
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Oprindelsesland : Østrig Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smelt smørret i en kasserolle, hæld raspen i og rist den let. Afkøl.
Skold, smut og mal mandlerne groft. Skræl æblerne, fjern kærnehus og skær i meget tynde skiver (brug evt. grøntsagssnittemaskine). Bland ristet rasp, mandler, æbler, sukker, rosiner, citronskal og kanel i en skål. Smør en stor bradepande med smør. Læg et stor, fugtigt, opvredet viskestykke på bordet (større en dejfladerne), således at viskeskykket foran dig rager nogle cm ud over bordkanten. Læg en dejflade på viskestykket, således at en smal kant af dejen når til bordkanten. Stryg smeltet smør på med pensel. Læg endnu en dejflade nøjagtigt på den første. Smør med smeltet smør, læg ialt 4 plader. Læg en stribe fyld på dejen nær den korterste kant. Undlad at komme fyld på ca. 5 cm af venstre og højre ende. Rul dejen sammen ved hjælp af viskestykket. Når fyldet er rullet ind i dejen (før rullen er færdig), bukkes sidekanterne indover. Rul videre helt til bordkanten. Dejrullen er nu lukket i begge ender. Holde bradepanden hen til bordkanten (med maven) og rul videre med viskestykket, således at dejrullen forsigtigt kommer ned i bradepanden. Rul den, således at dejendekanten vender nedad og flyt den, således at der er plads til den næste rulle. Stryg rullen med smør. Gentag hele operationen, indtil bradepanden er fyldt med ruller med lidt plads imellem (2 ruller). Forvarm ovnen til 225 grader C. alm. ovn. Bag midt i ovnen, først 10 minutter, derefter ved 200 grader C. alm. ovn til strudlen er lysebrun. (ca. 20 minutter). Servering: Spises kold eller let lunet som dessert eller til te eller kaffe. Før servering strøs flormelis gennem en sigte over strudlen. Skær i ca. 5 cm brede skiver med skarp kniv. Det er en skør sag (det gør ikke noget at dejen knækker lidt her og der), men den smager herligt! Tips: Dejen kan købes i etniske forretninger, enten som Strudeldej (østrigsk) eller som Yufka eller Fillo (orientalsk). Pas på, den rå dej har ringe holdbarhed, den skal helst bruges ret frisk, ellers smuldrer den, når den pakkes ud. Hvis den købes frossen, skal den være tøet helt op, før den pakkes ud. Optøet dej kan ikke genfryses. Vær derfor indstillet på at lave en stor portion Strudel, gerne 3 - 4 stykker. Den færdigbagte Strudel kan fryses (holdbarhed ca. 6 måneder). Prøv ikke at lave Strudeldej selv, det er meget besværligt. |
|
Opskriften er vist 133551 gange,
og udskrevet 2854 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (41 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2014-03-30 10:34:14 Kan man bruge butterdej i stedet? Sigrid - 2011-03-13 15:31:00 Evt. husk at skriv hvordan dejen laves, ikke bare hvordan den rulles og alt det der.. PV - 2010-10-17 15:44:20 En dejlig lækker efterårs/vinter dessert, smager som en drøm, husk vannilliesovs og en kugle is. Per - 2010-10-16 19:11:01 Vi lavede først 3 ud af portionen (vi brugte filodej), men de revnede ret kraftigt, så prøvede vi igen hvor vi lavede 4 ruller ud af portionen her, og de 2 af rullerne med 3 lag filodej men de revnede stadig, dog ikke så meget. Men smagen er nu lige god, revne eller ej. yvonn - 2007-10-25 13:57:21 strudel er en østrisk nationalspise. Man bruger også dejen uden sukker til kød og grøntsager og ikke kun til æbler. dejen er ikke svær at lave selv men det tager lidt tid og der bruges klæde til at rulle med der er væsentlig større end et viskestykke. anonym - 2007-08-30 17:28:51 Serveres i Østrig med vanilliesovs eller is og flødeskum. anonym - 2007-02-06 21:31:40 Filodej fungerer okay! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne