Stor smørkage (gærdejsversion)

Stor smørkage (gærdejsversion), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 20 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Stor smørkage (gærdejsversion), billede 4 Stor smørkage (gærdejsversion), billede 1 Stor smørkage (gærdejsversion), billede 2 Stor smørkage (gærdejsversion), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Gær, frisk
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
40 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
0.5 tsk. Kardemomme, stødt
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Creme:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   
  Remonce:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1 spsk. Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
   
  Glasur:
100 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
50 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Dejen æltes og sættes til hævning ca. 30 minutter.

Creme:
Æg, sukker og mel piskes godt sammen. Mælk og vanillemarv/-sukker bringes i kog. Mælken piskes i æggemassen. Cremen gives et opkog under stadig piskning. Fyld koldt vand i køkkenvasken, og stil gryden med creme heri til afkøling - gerne under låg, så der ikke dannes skind.

Remonce:
Det bløde smør røres godt sammen med farin og sirup.

Slå dejen ned, og del den i to dele. Den ene del rulles ud og lægges i bunden af en bradepande 33x33 cm. Halvdelen af remoncen stryges på, cremen lægges på, og til sidst drysses rosiner på. Den anden halvdel rulles ligeledes ud, og resten af remoncen stryges på. Dejpladen rulles sammen som en roulade, skæres i 1 cm. tykke skiver og lægges som snegle på dejen i bunden af bradepanden. Efterhæver ca. 30 minutter.

Kagen pensles forsigtigt med sammenpisket æg, og bages ca. 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Mens kagen stadig er lunken, glaseres den med en glasur af flormelis og kogende vand.





karakterer:
Opskriften er vist 278404 gange,
og udskrevet 8444 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (64 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 25960 (6181 kcal)
KJ pr. Pers. 1298 (309 kcal)
Vægt ialt 2049 gram
Vægt pr. Pers. 102 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1266 KJ (301 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 12.6 gram
Kulhydrat 42.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-11-13 20:30:25
Det her er fra den oprindelige Amo opskrift, angående hvordan man laver dejen. Husk, hvis mælken er for varm så virker gæren ikke. Så den skal bare være lidt smålun ;) 1. Lun mælken, og opløs gæren heri. Husk gæren må ikke varmes med. 2. Hvedemel og de øvrige ingredienser blandes i, og det hele æltes sammen til en ensartet dej.

  -   2018-05-11 02:39:56
Jeg vil gerne bage den i eftermiddag, så: Lavede I dejen som en wienerbrødsdej, hvor smørret rulles ud som butterdej, eller smeltede i det bare? Kan den fryses efter hævning, men inden den er bagt? På forhånd tak 🌷

  -   2018-02-19 17:18:35
Der mangler fremgangsmåde på selve dejen ? Skal smørret smeltes eller tilsættes i tern ( kold) osv . ? Er der nogen der kan hjælpe med at skrive fremgangsmåden , kan se flere herinde der har lavet den flere ( mange gange ) På forhånd tak 👍😉

  -   2017-04-23 16:07:43
Den var lidt svær men meget god

  -   2017-02-21 22:18:55
I har glemt starten af opskriften!!!!!!

  -   2016-04-19 13:39:48
Arvede gamle koge og bage bøger fra svigermor, og i et gammelt amo hæfte var denne opskrift, siden er gulnet og fyldt med pletter fra mange års brug. Min mand kunne fortælle om hvordan de tit fik kagen til eftermiddagskaffen på den gård hvor han voksede op. Bagte den selvfølgelig til ham, og jeg kan fortælle jer kvinder, at med denne kage som lokkemiddel kan I få jeres mand til hvad som helst :-)

  -   2015-09-19 21:19:44
den er super god

  -   2015-08-08 20:10:52
Der mangler noget af forklaringen til selve dejen

  -   2015-04-06 10:05:18
Helt fantastisk kage, fungere fint med dobbelt crem og remonce. Hvis man er til crem 😉 Cremen var nem og hurtig at tilberede. Til 30 personer benyttede jeg en bradepande med invendig mål på 42x36 cm.

  -   2012-06-14 16:03:49
super god smørkage.Dog er fyldet ganget med 1,5 og sneglene skåret i 30 stykker. så dækker de hele kagen.

  -   2010-12-05 15:54:59
Lav den til 30, så passer det til en stor ovn-bradepande, gang remonce og creme med 1,5, hvis altså man er til meget snask. Det er vi;) Ellers en rigtig lækker kage.

  -   2010-09-25 10:53:51
Nu har jeg lavet denne kage så mange gange, og har ikke fået andet end ros.. har lige prøvet at fryse den (uden glasur selvfølgelig) Og der er den ligesom friskbagt igen. Hvis man ikke gider, som jeg, lave cremen fra bunden er en pakke pulver også udemærket.

  -   2009-11-17 12:31:45
Den smager lige så godt som købt hos bageren ......... muuums

  -   2009-04-11 19:44:50
det er bare en super god kage men den feder godt