Kanelbrød 02

Kanelbrød 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Krydderurter - Kanel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Gær, frisk
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 spsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Perlesukker/Tesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Gæren opløses i det lunkne vand, resten af ingredienserne tilsættes og alt æltes godt sammen. Hæver i 30 minutter.

Ælt, udrul i samme længde som bageformen samt 4x bredden. Rør smør med sukker og kanel og smør det på. Pensl 1 cm. langs kanten med æg. Rulles sammen og lægges med sammenføjningen nederst i formen. Efterhæver 15 minutter.

Snittes, pensles og bages nederst i 35-45 minutter ved 200 grader C.





karakterer:
Opskriften er vist 21540 gange,
og udskrevet 662 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (56 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15714 (3741 kcal)
KJ pr. Portion 15714 (3741 kcal)
Vægt ialt 1149 gram
Vægt pr. Portion 1149 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1367 KJ (325 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 16.6 gram
Kulhydrat 38.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-01-06 10:25:17
et fantastisk godt kanelbrød som snart er blevet lavet 30 gange siden.. mange tak

  -   2009-04-28 14:02:00
super lækkert brød der er godt både varmt og koldt

  -   2007-02-26 20:54:02
alle tiders brød. Jeg brugt edog 1 spsk. sukker mere end anført. Supergodt