Ørredsuppe med urter
Hovedingrediens : LakseFisk - Ørred Indsendt : Red : |
|
|
Suppen kan også koges på andre fisk end ørred, men ørredens fine kød giver den bedste smag.
Fisken renses, hale og hoved skæres af. Resten af fisken skæres i mindre stykker. Kog hoved og hale i 1½ ltr. vand ca. 10 minutter, og si suppen. Kom de rå fiskestykker i en gryde med gulerod, porrer og kartofler. Hæld fiskesuppen over og tilsæt yderligere ½ ltr. vand. Tilsæt persillekviste, laurbærblade, salt og peber. Kog suppen ved svag varme under låg ca. 10 minutter. Tag fisken op med en hulske og kog grøntsagerne møre. Fjern persillekviste og laurbærblade. Tilsæt 1½ dl. hvidvin og muslinger. Tilsæt lage efter smag. Suppen bringes i kog, del den kogte fisk i mindre stykker, fjern skindet og benene og hold den varm i et fad med sølvfolie over. Pisk fløden sammen med æggeblommerne. Hæld det på suppen, mens der røres. Suppen må ikke koge herefter, da den så vil skille. Smag til med salt og peber. Kom den kogte fisk i suppen og klip dild over suppen umiddelbart inden servering. Til suppen kan man spise brød efter behag. Det er ikke god bordskik, iflg. Emma Gad, at dikke hverken øl eller vin til suppe. Men det er naturligvis ikke forbudt at skylle efter med en dram. |
|
Opskriften er vist 17920 gange,
og udskrevet 385 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne